8 september 2006

Gustavo Montoya

På Mexiko-resan köpte jag en affisch från Frida Kahlo-museet, som heter Niña en azul och är målad av Gustavo Montoya. Färgerna på bilden ser lite konstiga ut. Den är egentligen inte så rosa som den verkar. Jag har försökt hitta information om konstnären på nätet men det enda som jag har fått fram är att han föddes 1905. Kan någon hjälpa mig?


Jo, jag köpte en liten tavla med Fridas porträtt också.

12 kommentarer:

 1. Vilken vacker bils! Ljuvlig flicka.

  Tyvärr har jag ingen information om målaren. Ville bara säga att jag gillar affischen och att Frida F. är en av mina favoritmålare. Lyckos dig att få ha besökt museet!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker om de fina färgerna i målningen, som tyvärr inte kommer fram på den här bilden. Jag får försöka hitta info på bibblan istället, kanske.

  SvaraRadera
 3. Jättefin bild. Jag åker till Mexiko i vinter och ska försöka hinna med ett besök på museet. Är det casa Azul du har varit på?

  Hittade en artikel om Montoya här:
  http://www.jornada.unam.mx/2003/07/26/04an1cul.php?origen=cultura.php&fly=2

  SvaraRadera
 4. ¡Gracias amiga! Tack för länken!

  Ja, det var på Casa Azul. Skrev om det i min resedagbok här: Casa Azul.

  Lyckodig, som kommer dit!
  När åker du?

  SvaraRadera
 5. Åh, nu vill jag verkligen åka dit, efter att ha läst ditt inlägg. Förresten är den senaste Gudrun Sjödén-katalogen (tant-kläder!) fotograferad i Mexiko, bland annat i Casa Azul. Väldigt fina bilder!

  Jag pluggar just nu, så redan blir nog när terminen i slut någon gång efter nyår.

  SvaraRadera
 6. Annelie, jag tittar gärna på lite tantkläder om de är fotade på Casa Azul. ;) Var får man tag i den katalogen? Går den att beställa på nån hemsida eller så?

  SvaraRadera
 7. Det går säkert att beställa en katalog på hemsidan: http://www.gudrunsjoden.com

  En del av kläderna är inspirerade av Frida Kahlo och det är nog inte bara tanter som köper dem...

  SvaraRadera
 8. Åh, vilka vackra bilder och härliga färger! Jag har alltför länge förträngt det faktum att jag är tant, inser jag. Nu måste jag bara färga håret mörkt för det där starka röda och orangea - det heter väl inte oranga? - passar inte till mitt råttfärgade hår. :p

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte att man böjer orange alls. Brukar vi inte få ett orange kuvert i brevlådan varje år? Visst vill man vara lite tant när man ser kläderna! En liten kultur-tant som går på teater och dricker rödvin iklädd färgstarka Gudrun-kläder.

  SvaraRadera
 10. Kollade i Svenska Akademiens ordbok och visst är det så: orange böjs inte. Det som gjorde mig tveksam var just att man i talspråk böjer ordet och uttalar ett [t] eller ett [a] på slutet när det gäller kuvertet/-en.

  SvaraRadera
 11. Det känns ju onekligen konstigt att inte böja ordet. Man kan ju lösa det genom att skriva ett orangefärgat kuvert :)

  SvaraRadera