5 november 2006

Nya regler för handbagage

Tänk på att de nya reglerna för handbagage börjar gälla imorgon. Till exempel att all vätska ska packas i förpackningar som innehåller max 1 dl och de ska få plats i en genomskinlig återslutningsbar 1 liters plastpåse. Läs mer på Luftfartverkets hemsida.

5 kommentarer:

 1. De förutspår ju kaos i och med detta. Det låter bra omständigt, men när folk lärt sig så går det nog. (Precis så förberedda de var när det började snöa här i Sthlm under onsdagen..)

  God natt!

  SvaraRadera
 2. Mm, det har tjatats om det här i medierna ett tag, men det gjorde man ju om ovädret också precis som du säger. Man råder folk att vara ute i god tid på flygplatsen (en timme tidigare än innan) för det lär ta tid när man får visa upp sina mediciner osv.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det låter helt sanslöst med alla dessa nya regler. Min pappa flyger jättemycket i jobbet och har alltid endast handbagage eftersom han spar mycket tid på det. Nu får man bara ha med sig 1 dl vätska?!! Rakvatten, parfym... hallååå. Och man kanske måste ha med sig vatten att dricka. Hmpf. Gäller detta även Ryanair?

  SvaraRadera
 4. Tydligen så blev det noll kaos. Tur är väl det, då slapp man höra mer om det.

  SvaraRadera
 5. barajagjohanna: Jag undrar om det har så stor betydelse att man stramar åt reglerna. De "vanliga" resenärerna får det mycket besvärligare medan "skurkarna" hittar på nya sätt... Dessutom har vi ju sett att folk har lyckats ta alla möjliga farliga saker genom tullen trots magnetröntgen.

  De där förpackningarna får innehålla 1 dl vätska var. De får alltså vara fler, men de måste få plats i en 1 liters påse.

  Jag undrade också över vattenflaska, men det blir väl så att man måste köpa det på planet om man ska dricka nåt (om det inte ingår). Billigt och bra, antar jag. :(

  Det är EU-regler som alla medlemsländerna måste följa, både inrikes och utrikes. Också när man flyger till Norge, Island och Schweiz.

  vargakvinnan: Jag har inte hört några reaktioner själv, men det var ju skönt. Folk lär sig fort ibland.

  SvaraRadera