30 december 2006

Konsten för folket

stod det på en affisch som jag passerade på stan när jag skulle ta sista chansen och besöka Historiska museet utan att behöva betala inträde. Så var det då skulle man kunna säga för att citera den nya regeringen (om det var Littorin eller Borg, minns inte, men det är ointressant i sammanhanget). Det är andra tider nu. Sorgligt!

4 kommentarer:

  1. Konsten ska vara av folket och för folket, den ska alltid vara tillgänglig i det offentliga rummet. Gatukonsten är fortfarande gratis, borgarna kommer visserligen att ta hårdare tag för att sanera gatans konst men givetvis kan dom aldrig vinna. Dom har försökt att döda graffen i 20 år helt utan resultat.

    Så du behöver inte vara orolig, konsten kommer alltid att frodas och vara gratis på gatan, det är ett galleri för dig och mig att beskåda men även att ställa ut i!

    Ha en bra dag puman!

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! Det gäller att se det positivt! Det är ändå en ganska klen tröst om man blir tvungen att stå utanför fönstret och titta in. Alla skulle ju vara med... var det inte så? Inte för att jag längtar till de fina salongerna - det tråkigaste är att jag nyligen upptäckt Etnografiska och vill gärna besöka det utan att bli ruinerad.

    SvaraRadera
  3. Nope, "Alla ska med" var sossarna, alliansen körde på motsatsen, "Den som har råd får vara med, ni andra får titta på Bonde söker fru".

    Jag kan tipsa om café/restaurang Babajan vid Etnografiska!

    Adios seniorita!

    SvaraRadera
  4. Jo, jag vet, men arbetarparti som arbetarparti... =)

    Babajan har jag fått tips om tidigare också. Många verkar uppskatta den. Ska testas vid tillfälle.

    Heh, det var länge sedan någon kallade mig för señorita. Det händer bara på en marknad någonstans i Latinamerika när de vill att amiga ska handla något. Eller så behöver de glasögon... =)

    SvaraRadera