17 januari 2007

Snabbkurs i tjeckiska

Ahoj! På tjeckiska går det att bilda hela meningar utan en enda vokal i har jag hört. Läs alltså den här snabbkursen på 5 minuter på egen risk. Bloggförfattaren frånsäger sig allt ansvar för tungvrickningar eller andra mer bestående men.

4 kommentarer:

  1. "Stick fingret genom halsen"! :) Vilken kul länk!

    Så du är i Prag, åååh! Längtar tillbaka dit. Där har jag letat efter en toa inne på ett munkkloster (!) dit jag förrirrade mig, men istället hittade jag en utställning med barnboksillustrationer (!) och personalen (inte munkarna) ble så till sig när de förstod att jag var från Sverige att jag fick med mig en fin affisch färifrån hem, och de visde mig alla svenska barnböcker som var representerade! :)

    Ett annat kul minne: Jag, min man och hans bror smet ner i hotellbaren, ett skumt (i dubbel bemärkelse) och mörkt ställe i källaren, när deras föräldrar hade lagt sig (ja, vi var på semester med dem för några år sen). Vi beställde gin & tonic. In kom var sitt stort fullt glas gin och var sitt stort glas tonic! :D Dessutom frågade den vampyrliknande mannen: "Do you want some snakes?" Det tog ett tag innan vi fattade att han menade snacks...! ;)

    SvaraRadera
  2. Ahoj crrly! Kul att se dig här! Neej, ledsen att rubriken är lite missvisande, men jag är hemma i Sverige och inte alls i Prag som jag skulle önska. Var där för ett par år sedan och längtar också. :) Jag ska skriva ett inlägg om Prag vilken dag som helst, men inte just idag.

    Roligt att du delar med dig av dina reseminnen! Engelskan med den tjeckiska accenten är inte så lätt att förstå, men jag var ändå glatt överraskad över att så många pratade engelska.

    Jag trodde vampyrerna kommer från Rumänien. ;)

    SvaraRadera
  3. Tjeckien, Rumänien, same, same... ;) Nävars, men han såg ut som nåt Draculaaktigt faktiskt! :)

    SvaraRadera
  4. Visst visst, man tar bara vänser från Tyskland ungefär... ;)

    SvaraRadera