25 februari 2007

Min favoritårstid

Nu när semlorna är uppätna, startar jag en ny omröstning. En del människor blir smådeppiga på våren och själv tycker jag att hösten (den mörka tiden med regn och rusk, slask och elände) är mestadels pest och pina. Vintern är för lång här i kalla Norden. Sommaren är min favorit! Ser fram emot ljusa varma sommarkvällar.

12 kommentarer:

  1. Nu har jag röstat. Jag måste bara säga att det alltid är lika svårt att svara på den där frågan. Det beror ju så mycket på var man befinner sig någonstans. När jag bodde kvar i Finland så var vinter min favoritårstid, men här i Sthlm är vintern inte riktigt densamma..

    I Finland gillade jag inte hösten för att det oftast innebar regn, men här har jag börjat uppskatta hösten och de fina färgerna mycket mer. :)

    Våren och sommaren är alltid sköna, bara solen inte håller sig gömd...

    SvaraRadera
  2. Jag röstade på sommaren!
    Har dock alltid lika svårt att välja mellan vår och sommar, för jag tycker SÅ mycket om våren - med vårblommor, ljusare kvällar och den där speciella "vårlukten". Den vackraste tiden på året är i maj, med vitsippor, nyutslagna björkar och blommande äppel- och körsbärstid. Men tyvärr är ju våren också snöslask, så sommaren är nog bäst ändå. Det behöver inte vara sol varje dag, men det är så härligt med ljuset!
    Höstern kan vara ganska mysig, men vintern tål jag inte. Då är det bara kallt, mörkt, blött och halt. Huh.

    SvaraRadera
  3. Hej På ett sätt är just årstidsväxlingarna det bästa.Men om jag måste välja så blir det Våren.
    :)

    SvaraRadera
  4. Jag röstade på vår eftersom det är gudomligt vårlikt idag, skall strax ge mig ut och fota mimosan som blommar.

    Jag hade samma omröstningsfråga som du i min blogg i november 2005, och då "vann" höst, tätt följt av vår. Kanske man gillar den årstid man befinner sig i??

    Gjorde testen i Expressen igår förresten och blev också reseledare ;)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  5. Har röstat pâ vâren!! Den är helt underbar här nere. I Sverige ocksâ, även om den infaller lite senare. ;-) Nyutslagna bokskogar är min favorit.

    SvaraRadera
  6. I Sverige är sommaren helt klart min favoritårstid. Jag gillar sol och värme. När jag bodde i Madrid var sommaren kanske en aning för varm t.o.m för mig. Men hellre Madrid-sommar än svensk vinter om jag måste välja

    SvaraRadera
  7. Jag har också röstat på sommaren med stor tvekan. Både vår och höst kan vara så fina. Jag håller med elisabeth, det vackraste jag vet är en skogsbacke med vitsippor.

    SvaraRadera
  8. jag älskar sommaren och hösten, sommaren för dess ljuvliga nätter och hösten med alla dess vackra färger och friska luft. sen kan jag inte komma ifrån att vintern är vacker. våren har jag faktiskt inget till övers för!

    SvaraRadera
  9. Jag tycker att hösten är bäst. Färgerna. Luften. Himlen. När det blir ruggigt är det inte alls kul, och den svenska vintern är sällan fantastisk mer än i norr.
    Men å andra sidan är sommaren och våren otroligt också. Jag älskar skånska sommarnätter, mycket få saker går upp emot det när allt kommer omkring.
    Så det är väl svårt egentligen... Men får nog bli hösten i.a.f.

    SvaraRadera
  10. Haydee: Trodde nästan att du skulle rösta på vinter.

    Elisabeth: Jag med, och valde också mellan vår och sommar. Våren, när naturen vaknar till liv igen, är underbar! Enda nackdelen är väl pollensäsongen som kan vara besvärlig för många.

    Susanne: Jag valde nog sommaren framför våren för att jag förknippar den årstiden med semester och ledighet.

    Gunnar: Du kunde ju ha valt "Alla".

    Mimo: Hej reseledarkollega! Inte ett dugg avundsjuk på mimosadoft och Madridväder. ;) Jag fick idén till omröstningen när jag "kivades" med några IRL om vilken årstid som är bäst. Lite förvånad över att hösten vann hos dig!

    Anna Malaga: Förstår dig, jag har ju sett dina bilder...

    Thérèse: Håller med, hellre Madrid-sommar (jag har inte upplevt en själv, men kan mycket väl tänka mig efter liknande förhållanden i andra städer) än svensk vinter!

    Helena: Jag tycker också om hösten med dess vackra färger, innan mörkret kommer...

    Vargakvinnan: Vad är det för fel på våren?

    ...Linda: Ja, inte är det lätt! Men varför kunde det inte vara jämnare fördelning mellan årstiderna, tre månader var eller nåt!

    SvaraRadera
  11. Nu har jag repeterat omröstningen om årstiderna. Det skall bli spännande att se om resultatet skiljer sig beroende på vilken årstid man postar frågan ;)

    SvaraRadera
  12. Jag tror säkert att det har betydelse vad det är för årstid när man röstar. Kan bara gå till mig själv så tycker jag att våren nu är helt underbar, sommaren är för det mesta fin om det inte spöregnar tre veckor i streck, hösten gillar jag också fast inte lika mycket men i november lääängtar jag till vilken årstid som helst bara det är ljusare.

    Ska surfa till dig och rösta... men hur ska jag välja nu då?! ;)

    SvaraRadera