26 maj 2007

Min favoritdrink


Tidningen CITY har listat ställen där man dricker stans godaste mojito.

1. Mojito tapas bar, Upplandsgatan 7
2. Ljunggrens, Götgatan 36
3. Rolfs kök, Tegnérgatan 41
4. Barcelona, Sergels torg 3
5. La Cucaracha, Bondegatan 2

Mojito består av kubansk rom, mynta, socker, lime och sodavatten.

Om jag inte får en mojito, kan jag tänka mig en caliguay (torrt vitt vin och citronläsk), en Mahou eller Gallo. Eller ett stort glas iskaffe.

9 kommentarer:

  1. Mojito är väldigt gott. Måste fråga , visst är Gallo en öl i Guatemala , har för mig att den vanligaste ölen där hette så. Minns inte hur den smakade dock , vet inte ens om jag smakade mer än någon klunk

    SvaraRadera
  2. Mojito ar hemskt gott, men inte godare an pisco sour! :)
    Har kan man dessutom kopa caipirinha pa flaska som ar ruskigt god, blir perfekt till dagens (och formodligen hostens sista) asado.

    SvaraRadera
  3. Jag har aldrig smakat mojito faktiskt. Någon drink som annars är uuuunderbart god och som jag äääntligen fick dricka igår, är ju SNOWBALL. Ägglikördrink. Vet inte vad det är i mer, men förmodligen sprite och något mer. Den är underbar. Men det är bara på Terrassen i Uppsala jag fått den så god.

    SvaraRadera
  4. Helt rätt, Thérèse! Gallo är guatemalansk ölsort, en inhemsk sådan och "landets stolthet". Ljus och lätt, eller hur man ska beskriva det. Jag vet inte, jag är ingen ölkännare. Gallo är känd och omtyckt utanför Guate också och fick till och med en guldmedalj för sin kvalitet i Belgien för några år sedan. Det finns en annan mörkare sort jag drack i Guate som var väldigt god, men har glömt bort namnet... jo förresten, den hette nog Moza eller nåt liknande.

    Nadia: Öst är öst och väst är väst... för mig finns det inget som slår en välgjord mojito. :)

    SvaraRadera
  5. Johanna: Det är ju skandaaal! Det måste du göra nånting åt på en gång! ;)

    Ägglikör? Kan det vara gott? Jag får nästan otrevliga minnen från tonåren när du nämner ägglikör. Vi var "ensamma hemma" och skulle smaka på allt som fanns i barskåpet. Då tyckte jag att ägglikören var riktigt kvalmig och äcklig. Men den kanske är god i en drink. Jag har aldrig smakat på en SNOWBALL.

    SvaraRadera
  6. O, caliguay låter precis som den tyska/österrikiska Spritzer. Verkligen gott! Kubansk rom bjöd min kubanska kompis på i vintras, och jag minns fortfarande hur halsen blev bedövad efter en halv klunk. ;D (Det var ju dock utan något annat i.)

    SvaraRadera
  7. Visst är det gott, speciellt på sommaren! Oj, rom skulle jag inte dricka utan något annat i! Dricker varken whisky eller konjak... eller starksprit öht. Egentligen dricker jag inte drinkar heller så himla ofta. Tycker bäst om vin (och öl ibland).

    SvaraRadera
  8. Första kvällen på Kuba startade jag och mina medresenärer ett mission om att hitta den godaste Mojiton på Kuba. Vi hade en 10 gradig skala och sedan jobbade vi på rätt hårt under vår resa. Vi provade både på billiga o dyra ställen och den bästa hittade vi hemma hos Ada och Onelio i Vinales. Hon gjorde den med hjärta o själ på bl.a egen mynta från bakgården. Hennes fick en 9:a men ngn 10:a hittade vi tyvärr inte.....
    Undrar om jakten går vidare resten utav livet nu......

    SvaraRadera
  9. Håller med dig om att man inte hittar de bästa mojiton på krogen! Det är en svår konst att göra den perfekt! Mitt bästa mojitominne är också från ett kubanskt hem.

    P.S. Vore intressant att veta vad som saknades för att uppgradera till en 10:a! :)

    SvaraRadera