5 maj 2007

Månadens inlägg - Att flytta

Nu får jag stå här med skammen igen... har inte kommit på något vettigt att skriva om Månadens inlägg. Temat är intressant men jag har inte fått till det bara. Visserligen har jag flyttat ett tiotal gånger i mitt liv och bytt land också, men trots allt har jag bott på samma ort de senaste två decennierna och känner mig lite lost i ämnet. Tänker inte bli så långrandig. Lite inspiration från Buddha som lär ha sagt:

Om man bor för länge någonstans samlar man på sig för mycket. Man övertar för många plikter och göromål, umgås med för många familjer, och när man flyttar drabbas man av separationens smärta.

Jag är ingen prylsamlartyp men visst spar jag saker som jag "kanske kan ha nytta av någon gång i framtiden"... som aldrig kommer. En kompis till mig har en 5-årsregel som är ganska vettig: om hon inte har behövt prylen på fem år, gör hon sig av med den på ett eller annat sätt. Själv har jag en annons med Myrornas telefonnummer på kylskåpsdörren sedan några år tillbaka men längre än så har jag inte kommit. Det bästa är förstås att inte skaffa sig för mycket prylar så slipper man mycket besvär när man ska flytta.

Vad Buddha menar med att umgås med för många familjer förstår jag inte riktigt. En stor nackdel med att flytta är just att man som inflyttad inte har det sociala nätverket som är så viktigt. Att skiljas från släkt och vänner är smärtsamt men det beror också på om man flyttar av egen fri vilja eller om man är tvungen till det av någon anledning. Att fira jul med släkten eller att försöka bevara andra familjetraditioner blir mycket besvärligare när man bor långt ifrån varandra. Vissa släktingar kanske man inte saknar och vill gärna ha på behagligt avstånd, vad vet jag.

Sist en intressant replik av en skinnskalle på en tv-intervju. Har kanske inte så mycket med inlägget att göra, men ett gott skratt förlänger livet... Helst av allt skulle jag vilja flytta till ett land där dom inte tar emot invandrare.

Andra bloggar som har skrivit Månadens inlägg hittar du hos Tolken, ifall jag missar någon ny medlem i denna trevliga gäng.
Barajagjohanna, Thérèse, Anna Malaga, Brazilian Linda, Nejma, Haydee, Krokofanten, Sofia, Tokyo Linda, Carin och Pantoufle.

8 kommentarer:

 1. Jamen du, det där var ju en otroligt clever kommentar av skinnskallen...

  SvaraRadera
 2. Ja säga vad man vill, men nog verkade det bara vara skinn och inte så mycket mer i skallen på skinnskallen. *S!*

  SvaraRadera
 3. Bra sagt av Buddha! Och ah, precis så klokt sagt av en skinhead som man kan förvänta sig!

  SvaraRadera
 4. Ha ha den där skinnskallen verkar inte så smart...
  bra inlägg , kul med lite Buddha

  SvaraRadera
 5. Buddha och skinhead, verkligen två ytterligheter. Det är nästan en konst att få med dem i samma inlägg. Inga förutfattade meningar där inte. ;D

  SvaraRadera
 6. Jag håller med Buddah, och precis som du skrev i kommentaren till mig - sorgen i att flytta för mig är att jag vet hur svårt det är att hålla liv i vänner på distans.

  SvaraRadera
 7. Perfekt syntes av två stora tänkare! *asg* Det där måste ha varit ett citat av skinnskallarnas störste filosof, för annars är dom ju inte direkt kända för högt IQ.

  Och förlåt mej Tolken, men ditt inlägg är lite roligt det med - jag vet hur svårt det är att hålla liv i vänner på distans. *fnissar*

  SvaraRadera
 8. Nejma, du skrev det jag tänkte... om vänner som behöver hållas vid liv, menar jag. *hihihi*

  SvaraRadera