17 juni 2007

Barnens framtid

heter den utmärkta tidning som Plan Sverige ger ut. Det senaste numret, som kom ut för ett par veckor sedan, handlar bland annat om barnarbete på tobaksfälten i Malawi, rökning bland svenska ungdomar, A Non Smoking Generation och tobaksbolagens sponsring av rockfestivaler i Indonesien. Läs den!

Uppdatering: Missa inte Barajagjohannas inlägg om detta!

4 kommentarer:

  1. Där är du ju! Jag trodde att du hade gâtt vilse med hunden i regnet ;-)
    Kul att kunna läsa tidningen, tsck för det! Jag är ju född -69 och det var väldigt fâ av oss som började röka. NSG-kampanjen höll pâ som värst när vi var unga och det är väl ett bevis pâ att hjärntvätt fungerar, även i positiv mening ;-)

    SvaraRadera
  2. Heh, det var nog snarare så att hunden sprang bort när det var soligt ute (nu är han här igen). Själv fick jag snällt sitta inomhus och jobba. ;)

    Jag får den här tidningen i pappersformat eftersom jag översätter åt Plan, men upptäckte att den finns länkad på hemsidan också. Jättebra!

    Jag kommer ihåg att vi hade en massa skrämselpropaganda i skolan (i Finland alltså). Fick t.ex. se bilder på sotsvarta lungor, röka genom en plasttratt med ett vitt filter i och sedan se hur filtret såg ut efter ett par bloss. Det var verkligen äckligt, men bet inte på mig. Kom till insikt långt senare, tyvärr.

    Speciellt artikeln om sponsring och hjärntvätt av indonesiska ungdomar är skrämmande läsning! Tobaksbolagen använder verkligen smutsiga metoder för att skaffa fler kunder! Helt sjukt!

    SvaraRadera
  3. nu blev jag ju sugen på små söta tomater och det enda jag har är gamla, halvmögliga exemplar......

    suck...

    SvaraRadera
  4. Smultronkiwi: Jag kan skicka några till dig, elektroniskt! ;D Kan nästan gissa vad din favoritfrukt är...

    SvaraRadera