17 juni 2007

Doften av nektarin

är oemotståndlig. Enligt Wikipedia äter puman "allt från mindre gnagare till bäver" men undertecknad betackar sig för den sortens föda. Det är inte svårt att äta hälsosamt när man har tillgång till alla dessa läckerheter. Mina favoritfrukter förutom nektarin är avokado (nej, det är inte närproducerat, men någon last måste man ju ha), mango och apelsiner. Cherimoya äter jag också gärna, och ananas, men de brukar inte vara så goda här i Sverige. Som söndagsgodis äter jag babyplommontomater... jag är inte så präktig som det låter. Choklad är inte så dumt heller.11 kommentarer:

 1. Instämmer, doften av nektarin är härlig och smaken lika så.

  Senaste tiden har det annars varit bigarråer för undertecknad, men tyvärr så säsongen på upphällningen.

  Ps) Kom på, svenska jordgubbar går inte av för hackor heller, både när det gäller smak och doft...

  SvaraRadera
 2. Åh, bigarråer har jag inte sett till här. Hoppas att de kommer snart! De är smarriga, fast kanske inte så bra substitut för jordgubbar, säger en som blir rödflammig runt halsen bara av tanken. *snyft* Jag brukar äta ett par stycken varje sommar iaf.

  SvaraRadera
 3. mm gott. jag är tokig i päron, det hör inte heller till vargens vardagliga diet.

  SvaraRadera
 4. Hej Jag är vegetarian så det blir sällan bäverstek här.Bigarråer är mums!
  :)

  SvaraRadera
 5. Vargakvinnan: Tycker också om päron, men man ska passa sig för att äta för många. ;D

  Gunnar: Jag är halvveggis eftersom jag inte gillar kött. Att det är mer miljövänlig mat kommer som ett stort bonus. :)

  SvaraRadera
 6. Nektariner är ljuvligt gott, men en skål med jordgubbar hade ju inte heller varit fel så här lagom till midsommar :)

  SvaraRadera
 7. Man är ju aldrig "så svensk" som när man är i utlandet. Jag förstår att du har längtat. Fast det har vi andra med... :)

  SvaraRadera
 8. Å nu finns de där otroligt goda, saftiga vita persikorna från Frankrike, iaf om man bor i stockholm och har vägarna förbi KarlaFrukt eller Östermalmshallen, Nektariner med vitt kött finns oxå.
  Tyvärr jäkligt dyrt, typ 100-150kr/kg men ack så goda ett par gånger om året.

  Fin blogg förresten hälsar Johan

  SvaraRadera
 9. Kolla in de precis anlända franska persikorna med vitt kött, söta och otroligt saftiga! Har bara sett dessa läckra frukter på KarlaFrukt och Östermalmshallen, tyvärr skitdyra, typ 100-150kr/kg men det är det värt ett par ggr/år.

  Fin blogg förresten hälsar Johan

  SvaraRadera
 10. Kolla in de precis anlända franska persikorna med vitt kött, söta och otroligt saftiga! Har bara sett dessa läckra frukter på KarlaFrukt och Östermalmshallen, tyvärr skitdyra, typ 100-150kr/kg men det är det värt ett par ggr/år.

  Fin blogg förresten hälsar Johan

  SvaraRadera
 11. Vad? Jag hör inte riktigt... kan du inte skriva det där med fin blogg en gång till. ;) Tack för berömmet, Johan, och välkommen till bloggen!

  Vita persikor?! Låter spännande, det måste jag testa. Har faktiskt aldrig sett såna eller ens hört talas om. Vita körsbär har jag däremot ätit (i Mexiko).

  SvaraRadera