22 juli 2007

Musik med budskap

Laura Pausini - Il mondo che vorrei

14 kommentarer:

  1. hej vill bara säga att den låten var helt underbar värkligen den gick raka vägen in i mitt hjärta ..... mvh jessica

    SvaraRadera
  2. Hej Jessica! Vad roligt att du också tycker det. Lauras utstrålning är fenomenal och budskapet viktigt! Dessutom är italienskan ett underbart språk. :)

    SvaraRadera
  3. Jag var bara tvungen att länka till dig och till låten, I hope you don't mind..?

    SvaraRadera
  4. Haydee: Jag fick jobba rätt hårt för att hitta den! ;) Har den på cd hemma och har sökt den på YouTube tidigare men inte hittat. Nu fick jag tag i den här videon som är sanslöst välgjord.

    Självklart kan du länka. Certamente! eller vad det kan tänkas heta på italienska. Jag tror att jag får gå en kurs. ;D

    SvaraRadera
  5. Si certo minns jag att jag hört ett antal gånger. :)

    Jag hade faktiskt aldrig hört låten förut. Hur gammal är den då?

    SvaraRadera
  6. Neheej, den är inte ny. Ska kolla. Cd´n heter Le cose che vivi och den är från 1996. Just den här låten har spelats i nåt UNICEF-sammanhang (deras märke är bredvid texten).

    SvaraRadera
  7. Oki. Och ja, när jag letade efter texten så fick jag fram info om att låten är gjord åt Unicef.

    SvaraRadera
  8. Laura Pausini gillar jag starkt. Har en hel del låtar med henne där hon sjunger på spanska. Dessutom har hon sjungit med en av mina brasilianska favoriter: Gilberto Gil. Och han sjunger på italienska!

    SvaraRadera
  9. När jag letade efter den här hittade jag Seamisai med Laura Pausini och Gilberto Gil. De sjunger både på italienska och portugisiska. Den var fin. Gil var ny bekantskap för mig... eller namnet har jag ju hört, men inte hans låtar.

    SvaraRadera
  10. Hej Vacker musik och genom bilderna går budskapet fram även om jag inte förstår mycket av språket.
    :)

    SvaraRadera
  11. Now, this really touched my heart. You know me and children, my passion. How sad to see some of the children in a state they were in, it really is heartbreaking. I really do wish we could stop all the wars, selfishness and uncaring attitudes but I guess it's never been like that. Why can't we just love one another, agreeing to disagree in certain issues and live our lives in peace? A million dollar question, I guess. Meanwhile... it's the innocent that suffer.

    SvaraRadera
  12. Gunnar: Bilderna talar för sig själva. Jag är inte såå himla duktig på italienska heller, men har tagit reda på de "saknade pusselbitarna" med hjälp av en ordbok.

    SvaraRadera
  13. Sipri: I couldn´t have said it better myself. Why is it so darn hard to make the world a better place for all of us?!

    SvaraRadera
  14. Gilberto Gil är kulturminister i Brasilien, men också en stor musiker som för några år sedan (2005?) fick polarpriset här i Sverige. Han har gjort många låtar tillsammans med jazzmusikern Stan Getz.

    SvaraRadera