7 juli 2007

Sverige är bäst!

Sverige toppar nämligen listan över länder i världen som mäter miljöarbete, arbetsrätt och förmåga att uppfylla MR enligt SR Ekot.

Slå dig inte för hårt i bröstet, lilla Svea, du kan få andnöd! Med det nuvarande styret kan dina dagar som listetta vara räknade. När jag tänker på arbetsrätt får jag såna otrevliga associationer som projekt- och timanställningar, obetald övertid, bemanningsföretag, otrygga anställningsvillkor och lönedumpning. Men det är klart att det låter bättre med flexibilitet och valfrihet och sånt.

På tal om löner, Andromeda undrar om 11 514 kronor verkligen är en heltidslön. Det undrar jag också!

3 kommentarer:

 1. Du länkar till mig... :-)
  Vill tacka för din fina kommentar. Den gladde mig! Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 2. Jag kan däremot inte lâte bli att undra varför det INTE är en heltidslön och varför man inte kan leva pâ den.
  För ett tag sedan satt jag och läste en artikelserie i aftonblandet om folk som knappt kunde leva pâ sina löner... och jag tyckte att de hade höga löner!
  Sâ jag undrar var haken ligger. Skatterna, hyrorna, att folk inte sparar, andra kostnader...?

  Sâklart hÂller jag med Andromeda när det gäller jämlika löner.

  SvaraRadera
 3. Andromeda: Ha en fin helg själv! Hoppas att det inte regnar alltför mycket på dig!

  Anna Malaga: Siffrorna i sig är inte så intressanta, låga eller höga spelar mindre roll. Vad man får för pengarna är ju det som räknas. Det som gör mig förgrymmad är att en heltidsarbetande inte kan leva på sin lön i dagens Sverige. Sedan beror det förstås på vilken politisk åskådning man har, vad man anser att det beror på. Min åsikt är säkert inte helt obekant: att det är fel på fördelningspolitiken och att pengarna hamnar i fel fickor. Vad tycker du?

  SvaraRadera