3 september 2007

8 saker om mig

Lisa har utmanat mig att göra mer eller mindre vågade avslöjanden om min person och/eller mitt enkla leverne så nu hasplar jag ur mig mina åtta. Men först några regler för utmaningen: Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg som innehåller åtta fakta eller vanor om en själv. I slutet av inlägget utmanar bloggaren åtta nya personer. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i kommentarrutorna på deras bloggar, så att de vet att de har blivit utmanade. Jag tror att den här utmaningen har "snurrat runt" ett tag så jag utmanar alla som vill att skriva listan.

1. Mitt motto är: "Den som har mest saker när han dör, vinner!" (obs! ironiskt)

2. Jag är allergisk mot jordgubbar och nickel, egoister och översittare bl.a. De första två är inte så svåra att undvika, det är värre med de sista.

3. Jag har cyklat omkull i samma backe tre gånger... vissa lär sig aldrig!

4. Jag har bytt namn för att få jobb. Det kändes kul som omväxling men också för j***igt att man ska behöva göra det, men så ser verkligheten ut i Sverige. Som tur var hade jag ett svenskklingande tredje förnamn efter farmor.

5. Envis är mitt fjärde förnamn. Inte Juana La Loca, Den vansinniga, som man skulle kunna tro. Jovisst, jag har ett och annat gemensamt med henne.

6. Rättvisa och solidaritet är viktiga begrepp för mig. Säkerligen ingen nyhet för dem som har läst Pumans dotter ett tag.

7. Att jobba som au pair i Berlin var min dröm när jag gick i gymnasiet. Den blev aldrig verklighet men jag är inte ledsen över det. Jag har fått så många andra drömmar uppfyllda.

8. Jag är "lycklig" ägare till en stegmätare. Det är viktigt att röra på sig men jag behöver inte någon liten manick för att gå ut och promenera. Kommer säkerligen inte att vinna stegtävlingen som startade på min arbetsplats idag. Min ambitionsnivå är inte lika hög som hos vissa som tänker promenera dygnet runt och så tycker jag att motion ska vara roligt också. Inte något som man gör bara för att vinna eller för att man måste.

16 kommentarer:

  1. Klart att det ska vara roligt med motion!
    Man har ju så många tråkiga måsten f.ö..

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen riktigt trist att man ska vara tvungen att byta namn för att få jobb! Man kan ju undra vad arbetsgivarna egentligen är så rädda för, och varför det inte blir bättre. Vilket öde att vara allergisk mot jordgubbar förresten! ;)

    SvaraRadera
  3. Mammamia: Visst! Och det är det också och man får hålla på med sånt som man väljer själv. Golf eller tennis t.ex. skulle jag tycka var dötrist.

    Elisabeth: De kanske inte är rädda men de tar det säkra för det osäkra. Det är väl den mänskliga naturen, vad vet jag.

    Visst är det synd om mig som inte kan äta jordgubbar... :( Fast ett par stycken brukar det bli varje sommar. Lite utslag får man stå ut med.

    SvaraRadera
  4. Jo, förresten, jag glömde en sak. Jag har gått och blivit ett år äldre. Igår närmare bestämt. Satt mest på tåg, flyg och flygplats och bil. Festligt värre! *asg* Det är på den nivån mitt festande är numera. Möjligen är de närmast sörjande inbjudna. ;)

    SvaraRadera
  5. Men vem tusan ger en ett jobb till en pumita ;-)
    Jag tycker att stegräknare är jättebra - sonen har roligt med den och sin mormor och gâr promenader pâ femtusen steg medan jag sitter i soffan.

    GRATTIS!!! Hur mycket blev det? Hur gâr det pâ det nya jobbet?

    SvaraRadera
  6. Grattis!!
    Hur många år blev du?

    SvaraRadera
  7. Jag blev också utmanad av Lisa och har gjort en lista. Tog mig friheten att sno punkt 6 från dig eftersom det är mycket viktigt för mig också

    SvaraRadera
  8. Anna: Ja, det borde man ju förstått! En pumita vill ju egentligen inte jobba... bara resa runt halva världen. Nya jobbet går bara bra. Jag har förvarnat dem om min reslust och de anställde mig iaf. ;) Det är mycket att lära sig i början men det är jättekul.

    Mammamia: Tillräckligt många för att strunta i den frågan. Det var länge sedan fingrar och tår räckte till... ;D

    Thérèse: Det gjorde du alldeles rätt i! Kul att läsa din lista! :)

    SvaraRadera
  9. Hej - nu vet jag lite om dig... du vet säkert redan lite om mig... jag är allergisk mot sådant som förminskar människor... det är en allvarlig allergi...reagerar jämt. Allt gott och tack för alla dina besök hos mig. Anne-Marie

    SvaraRadera
  10. Annemarie: Vissa allergier är inte alls dumma att ha. Det är bra att reagera, likgiltighet är det värsta som finns (då sätter man in antihistamin). Tack själv! Nöjet är på min sida. Ha det bra!

    SvaraRadera
  11. Intressanta saker om dig. Kul att läsa. Men trist det där med namnbytet.
    Någon dag hoppas man ju att andra kvalifikationer än kön, etnisk härkomst och ålder ska vara det viktiga.

    SvaraRadera
  12. Det lär dröja, tyvärr! Såg t.ex. en rubrik i tidningen idag att man skulle uppnå lika lön år 2040. Vet inte mer om undersökningen än det men jag fick upp blodtrycket ordentligt, det vill jag lova!

    SvaraRadera
  13. Kul att du accepterade utmaningen! Allergisk mot jordgubbar. Det låter inte så kul, men som du sæger ær de ju i alla fall ganska lætta att undvika. Ær sjælv allergisk mot ægg, det ær ganska jobbigt nær man ska ut och æta.

    SvaraRadera
  14. Lisa: Nej, det är inte så kul men som tur är blir jag inte dödssjuk och kan smaka på en eller två utan att få men. Och så finns det många andra bär som är jättegoda. Jag älskar björnbär t.ex. Ägg är nog mycket värre att vara allergisk mot eftersom det finns i så många olika maträtter.

    SvaraRadera
  15. "What's in a name? That which we call a rose by any other name would smell as sweet."

    --From Romeo and Juliet (II, ii, 1-2)

    Latt att se att jag ocksa har bytt namn, fast kanske inte far att fa jobb, men mer for att jag trottnade pa "Hur stavar man det?" och "Du far nog skriva ner det for mig!". Sant man far sta ut med nar man heter Mallavarapurinivas (joke)

    SvaraRadera
  16. Liam: Jag vet precis vad du menar! Man blir specialist på att bokstavera. =) Efter femtioelfte gången är det inte kul längre.

    SvaraRadera