28 september 2007

Rött - inte min färg

En röd t-shirt mot min gula päls! Hur skulle det se ut? Som spanska flaggan ungefär... Nej, tyvärr kunde jag inte ta på mig något rött idag eftersom det helt enkelt inte finns ett enda rött plagg i min garderob. Annars hade jag gärna hörsammat uppropet om att stödja det burmesiska folket. Det minsta jag kan göra är att skriva på listan som finns bl.a. hos Ging & Maleé.

Sprid gärna Ann- Maries Burmalogga (bilden ovan) EYES ON BURMA!

Läs gärna:
Rött för Burma hos Kent Filppu
Tala klarspråk om Burma hos Palmecenter
Burma protests + Världens ögon riktas mot Burma hos Christel
Vem bryr sig om Burma? hos Guava

Samtidigt vill jag passa på att påminna om Solidaritetsbloggen som i september skickar en slant till Amnesty. Häng med och bidra till en bättre värld du också!

14 kommentarer:

 1. Dessvärre är min garderob helt i avsaknad av rött. Får försöka stödja på annat sätt. Sonen valde själv att sätta på sig en röd tröja men i hans gymnasieskola var han rätt ensam om det röda berättade han när han kom hem. Han tog dock ställning.

  SvaraRadera
 2. Som tur är finns det fler sätt att visa vad man tycker. Heder åt din son!

  SvaraRadera
 3. Jag skrev på! Va bra att du hade länk på din blogg! Det gör det hela lite enklare! Tack!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att munkarna har fâtt sâ mycker stöd världen över.
  Om du inte vill klä dig i rött, kan du ju alltid raka huvudet...?

  SvaraRadera
 5. Sorbi: Bra! Jag förstod att du skulle stödja kampanjen. Alla bäckar små, eller hur? :)

  Anna Malaga: Och skrämma alla barn och gamlingar i grannskapet?! Jag brukar inte vara riktigt så drastisk. Inte för att jag inte skulle våga... det gör jag, men det blir lite kallt på vintern. :)

  SvaraRadera
 6. Hej - kan du hjälpa mig... har en ide om Burma... om att sprida en bild...så att vi fortsätter kämpa... för BURMA ... har ritat en logga som vi kan sprida i allt vi gör... men jag behöver ett bollplank. Jag tror du kan vara ett sådant. Anne-Marie

  SvaraRadera
 7. Jag är man så jag behöver inte bekymra mig om hur kläderna passar ihop, men för säkerhets skull har jag försökt dricka mig rödnäst. Det är ju ändå fredag :-)

  SvaraRadera
 8. Ställning tar man främst i hjärtat än i klädvalet, och det finns många fler sätt att manifestera det på. (Raka huvudet exempelvis som Anna föreslår. ;-) )

  SvaraRadera
 9. Gärna Ann-Marie, vilken ära! Jag kom förbi en snabbis ikväll men ska titta på det imorgon. :)

  Kent: Ärligt talat, jag bryr mig inte så mycket om att matcha kläder heller. Tyckte bara att det där med spanska flaggan lät kul. Nu efter två glas vitt är jag kanske närmare det än någonsin (med tanke på det du skrev om fredagsnöjen). ;)

  Lox: Jo, det gör man förstås, men en sån här grej är bra för att folk ska vakna till. Många ser det säkert som ett menlöst jippo, men jag för min del tycker att alla sätt är bra.

  Om jag emigrerar till Karibien kan jag skaffa mig en munkfrisyr... kanske. ;)

  SvaraRadera
 10. A-M: Jag blev så nyfiken så jag var tvungen att kika in iaf! Gillar din logga och har därför bifogat den till inlägget. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 11. anne-marie körling29 september, 2007

  Jag tackar... har arbetat hela dagen. Nu är den skänkt till alla som vill kämpa fredligt för det vi ska kämpa för... och så får Svenska Burma kommitten förfoga över den. Allt gott. A-M

  SvaraRadera
 12. Hej
  Det är fint med allt stöd som munkarna får.Jag hoppas att det får effekt och att människor i Burma kan få leva i fred och demokrati.

  SvaraRadera
 13. ja, vad bra att vi kan ta ställning var och en utifrån sina förutstättningar.

  jag tog inte heller på mig ngt rött men tar ställning och hjälper ändå..

  ha det...

  SvaraRadera
 14. Gunnar: Det ser inte så lovande ut just nu, tyvärr, men vi får inte låta protesterna tystna!

  Smultronkiwi: Huvudsaken är att vi visar vad vi tycker, eller hur? Det är tystnaden som är värst.

  Ha det bra själv!

  SvaraRadera