8 oktober 2007

Flyga drake

Om du bara ska läsa en bok i år eller under de kommande tolv månaderna, läs den här! Khaled Hosseinis bok om de två pojkarna, Amir och Hassan, deras uppväxt och vänskap i Afganistan. Jag har aldrig blivit så berörd av en bok och hade svårt att lämna den ifrån mig. Den är både grym och sorglig och varm och underbar på en och samma gång. Boken väcker många starka känslor.

18 kommentarer:

  1. Åh den har jag tänkt läsa länge och nu när du rekommenderar den måste jag bara göra det.

    Mysigt ställe du bodde på i Antigua. Där jag bodde hette Posada Leon och var väldigt enkelt men otroligt trevligt och gullig personal samt en underbar takterass där man kunde fika eller bara sitta och ta det lugnt och njuta av utsikten

    SvaraRadera
  2. intressant, den där ska jag kolla upp! jag hoppas att allt är strålande med dig förövrigt, har inte hälsat på på ett bra tag nu, dvs skärpning av vargen. :-)

    SvaraRadera
  3. Thérèse: Jag älskade den här boken och kände mig alldeles tom när jag hade läst ut den. Du brukar ju ha nästan samma smak när det gäller film t.ex. så den här passar säkert dig. Hoppas att jag inte trissar upp förväntningarna för mycket!

    Jag stormtrivdes på Posada La Merced. Bodde en natt på ett annat ställe ganska nära busstationen men det var inte så bra. Mycket billigare iofs, men det var absolut värt att byta. Och så fanns världens godaste kaffe runt hörnet, på Fernandos. :)

    Vargakvinnan: Det är bara bra med mig! Jag har också varit dålig på att hälsa på hos dig på sista tiden så jag får väl skämmas jag med. ;) Ska bättra mig. Sköt om dig och vargadottern!

    SvaraRadera
  4. Just det, glömde skriva att idag när jag gick förbi en bokhandel såg jag att Hosseini har kommit ut med en till bok. Den heter Tusen strålande solar. Det får bli nästa när jag har läst ut Brick Lane.

    SvaraRadera
  5. Tack för boktips!! Hur triv s du förresten pâ ditt nya jobb?

    SvaraRadera
  6. Anna: Det var så lite så! Jag är avundsjuk på alla som har den här läseupplevelsen "framför sig". :)

    Det är bara bra på mitt nya jobb! Jag har jobbat där i sex veckor nu och man kan väl säga att "smekmånaden", dvs. det där lyckoruset och sprudlande energin när man börjar ett nytt jobb, är på väg mot sitt slut men det betyder inte att jag inte skulle vara nöjd. Jag har ganska mycket kvar att lära mig av rutinerna och organisationen. Man brukar säga att det tar ett halvår ungefär.

    Hoppas att du har det bra själv på ditt nya jobb!

    SvaraRadera
  7. Har den uppskriven på en lapp på anslagstavlan, skall köpa den när jag åker till Sverige nästa gång. Många rekommenderar den.

    SvaraRadera
  8. Jo - jag har den och den andra.. dock inte börjat läsa ännu. Den har bara fått så fantastiska recensioner. Må gott du bästa..Anne-Marie

    SvaraRadera
  9. Mimo: Konstigt nog hade jag inte hört talas om den här innan jag fick den från min läsecirkel. Men när jag pratar om boken visar det sig att fler har läst den.

    Du brukar inte köpa böcker på nätet? Eller du kanske åker så ofta till Sverige att det gör detsamma?

    SvaraRadera
  10. Anne-Marie: Då har du ditt "roliga" kvar. *ler*

    SvaraRadera
  11. Tack för boktipset! Ska lägga boken på minnet. Det blir många många böcker när man är till havs..

    SvaraRadera
  12. Vassegod! Kan tänka mig att du har tid att läsa på kvällarna. Den är lättläst dessutom.

    SvaraRadera
  13. Tackar för tipset! Alltid kul med boktips, är inne i en period nu då jag läser mkt och ständigt är på jakt efter nya tips.

    SvaraRadera
  14. Nadia: Hoppas att du gillar den lika mycket som jag gjorde!

    SvaraRadera
  15. Citerar Pumita:
    "Mimo: Du brukar inte köpa böcker på nätet? Eller du kanske åker så ofta till Sverige att det gör detsamma?"

    Jo, det händer ibland att jag köper på nätet: Amazon.com när det gäller engelskspråkig litteratur. Har precis upptäckt att även Bokus.com levererar utomlands mot kreditkortsbetalning. Toppen, om det inte vore för det spanska "postvärket", med stort Ä ;)

    Vi är ganska ofta i Sverige, så jag flyger lätt upp och som en tungviktare ner ;)

    SvaraRadera
  16. Mimo: "lätt upp och som en tungviktare ner"

    Precis så är det för mig fast tvärtom: så lite packning som möjligt till LA eller Spanien för att få plats med så många böcker som möjligt. Inte klokt egentligen, eftersom de finns att köpa på nätet, men kul är det! Jag har dessutom lyckats inhandla dubbla ex av två böcker. =)

    SvaraRadera
  17. Hej Pumans dotter! Flyga Drake är en helt sanslöst bra, vacker, spännande, tragisk och fängslande roman! Otrooligt bra mycket bättrer än att Al Gore fick fredspriset ;-)

    SvaraRadera
  18. Hej Berndt och välkommen till bloggen! Javisst är den otroligt bra. Jag har nu börjat läsa Hosseinis andra bok. Den är lika bra ifall du inte har läst den.

    SvaraRadera