5 januari 2008

En andra chans

Tänk dig att du är fönsterputsare i New York... bara tanken får en att rysa... står på en ställning på 47. våningen 152 meter uppe i luften när det plötsligt händer något. Ställningen går sönder och du flyger genom luften. Det är nog många tankar som hinner passera ens huvud. Den 37-årige ecuatorianske mannen som den här artikeln (på spanska) handlar om överlevde. De flesta benen på hans kropp var brutna och han hade fått hjärnblödning - bl.a. - men han var ändå vid liv och räknar med att kunna gå igen. Hans bror som jobbade med honom klarade sig inte.

6 kommentarer:

 1. Ajajaj. Man kan ju hoppas att det liv han får är normalt för honom.

  SvaraRadera
 2. Snacka om taskiga arbetsförhållanden!!! Skyddsombuden i Sverige skulle krevera!!!

  SvaraRadera
 3. Fy! Det gör ont i hela kroppen när jag läser. Otroligt att han överlevde...

  SvaraRadera
 4. Mariann: Det lät väldigt positivt enligt läkarna i artikeln. De sa att om de överhuvudtaget finns mirakel så är det här fallet ett av dem.

  Sobri: Undrar om de hade någon skyddslina. Den kanske satt fast i ställningen och då hjälper det ju inte mycket om hela grejen ramlar ner. Undrar också hur de gör på Hötorgsskraporna. De är iofs inte så höga men jag skulle inte vilja ramla ner därifrån heller.

  Anna: Jag blev alldeles knottrig jag läste artikeln! Om han du blir helt återställd vore det intressant att veta om han kan tänka sig att jobba som fönsterputsare igen. I vilket fall tror jag att han kommer att prioritera om en del saker i sitt liv. Det måste ha varit en traumatisk upplevelse.

  SvaraRadera
 5. Jag vågar inte ens läsa artikeln dit du länkar... fy så obehagligt. Anne-marie

  SvaraRadera
 6. Nej, precis. Och så finns det såna som utsätter sig för diverse våghalsiga luftfärder helt frivilligt! Usch!

  SvaraRadera