4 januari 2008

Jag vill ha ett dykhus!

Bara för några veckor sedan visste jag inte ens vad det var men nu inser jag att jag borde köpa mig ett. Har läst på om Rapa Nui och fått veta att det finns helt underbara sandstränder med kristallklart vatten och fin snorkling där. Det ligger ju där mitt ute i ingenstans (det är fyra timmars flygresa från Santiago de Chile - när jag tittade på kartan hittade jag den genom att dra ett streck rakt ut västerut från Santiago och en annan linje söderut från Kalifornien och voilà där i krysset ligger Påskön) och har inte hunnit bli förstört ännu. Sol och bad är inte det första jag tänker på när jag hör ordet Påskön men faktum är att man kan ägna sig åt många olika aktiviteter där som t.ex. att vandra, sola och bada, dyka och windsurfa eller bara njuta av den polynesiska atmosfären. Dykning är inget för mig men att snorkla är riktigt roligt bara jag slipper korallutslag dvs. En gång kom jag för nära och skrapade sönder halva vaden. Det var inte så farligt för mig men korallen dör när man rör den. Jag hade dåligt samvete långt efter den incidenten. Om jag vill föreviga mina undervattenäventyr behöver jag ett dykhus. Det är inget billigt nöje, nästan lika dyrt som kameran, men det är välinvesterade pengar.

7 kommentarer:

 1. Det låter underbart, spännande och alldeles fantastiskt. Men så långt bort. Dykhus, är det att ha kameran i? Man får inte i sig nå´t "gift" från korallen? Kan folk verkligen låta bli att röra vid dem, eller gör det ont av bara lite?
  Jag är verkligen glad att jag hittade dig, jag lär mig så mcyket. Äventyrsbloggen är också rik på kunskap.

  SvaraRadera
 2. Kauas on pitkä matka. ;)
  (Finsk humor, inte så lätt att översätta. Låter inte kul på svenska.)

  Ja, man kan ta kort under vatten när man har kameran i dykhuset. Jag har inte testat än men jag tycker att det låter häftigt!

  Det är roligt att du läser och kommenterar! Christels Äventyrsblogg tillhör mina favoriter också! Hon har ett spännande jobb och så många häftiga bilder från olika håll.

  SvaraRadera
 3. Oj, glömde det där med korallen... gift? Nej, det tror jag inte. Har aldrig hört talas om det. Min vad såg ut som om jag hade cyklat omkull på asfalten, ordentliga skrapsår bara.

  SvaraRadera
 4. Jag fattar inte... Är dykhus själva kameran eller vad är det för något??? Vi har ju en vattentät kamera som man kan ta kort med under vatten och över... Måste man ha två kameror då, i ditt fall alltså???
  Du säger ju att du vill ha ett dykhus... Får inte ihop det... Men så är ju skallen full av teflon ;-)

  SvaraRadera
 5. Nej, nej... dykhus är ett "hus" för kameran... typ fodral man stoppar in kameran i och kan ta kort under vatten. Så har jag förstått det och så ser det ut på bilden. Men jag har inte sett det på riktigt så jag kanske är ute och cyklar... eller nej, det tror jag inte.

  SvaraRadera
 6. ahaaaa. då fattar jag! Tänkte mig ett hus att dyka i fast det blev jag inte klokare av, var skulle du ha haft det hemma hos dig??? Fick det inte till att gå ihop...

  SvaraRadera
 7. Jag får väl ta och flytta... till Rapa Nui! ;)

  SvaraRadera