27 januari 2008

Hänt i veckan

Ät upp dina grönsaker! Det finns knappast någon mamma som säger det till sitt barn idag utan att tänka många otrevliga tankar. Sjukhusdirektören verkar ha humor åtminstone. I en vecka eller två tittar jag extranoga i grönsakspåsen och sedan är det glömt. Nästa gång kanske det är fotspår i müslin.

Nu har det hänt igen. Att kokablad kallas för knark. Jag har skrivit om det förr och tänker inte dra det igen men visst blir jag matt. Sedan tycker jag förstås att vuxna karlar inte borde larva sig så här. Det tar bara fokus från det som verkligen betyder något och gagnar inte deras sak. Man glömmer bort det positiva de har åstadkommit. Grow up!

18 kommentarer:

 1. Jag skrattar lite at sjukhusdirektörens kommentar,och tittar lite extra i pasarna. I en dag eller sa... ;)

  SvaraRadera
 2. Heh, ibland är det bra med kort minne! ;)

  SvaraRadera
 3. Sjukhus kanske har en tendens med det där med mat... Jag fick ju genommögliga smörgåsar efter förlossningen. Jag var så hungrig så jag slukade mina utan att varken känna smaken eller knappt tugga men min man hade nog kunnat mörda någon när han såg hur dom såg ut och insåg att jag redan tryckt i mig mina ;-) Hahahahahahaha!

  SvaraRadera
 4. Nöden har ingen lag, sägs det. Möglet är ju släkt med penicillin så det kanske gjorde dig gott till och med! ;D

  SvaraRadera
 5. Jag försökte läsa inlägget som diagrammet är byggt på. Diagrammet vinner.

  SvaraRadera
 6. Det var 2-0 till diagrammet, helt klart!

  SvaraRadera
 7. Jag är vegetarian!!! Hoppas jag inte hittar andra delar. Fast jag gillar linser och bönor mest. Och falaffel, det är ju fryst förstås. Jaja, det ordnar sej. Håller helt med dej och Della, diagrammet vinner.

  SvaraRadera
 8. Apropå musen: Här hemma kallar vi pyttipanna av restmat för Hänt i veckan!. Fast inte med möss vi fångat i fällorna. (Vi bor på landet i gammal kåk)
  Vi tog över brorsans marsvin i förrgår,gullig liten pojke vid namn Muffins. Vad jag förstått lever de vilda i Sydamerika (?) och jagas och äts som delikatess. Stämmer det?

  SvaraRadera
 9. Jag äter inte heller kött men det är tydligt att man kan få extra proteintillskott när man minst anar det! ;)

  SvaraRadera
 10. Hör du det Magnus Andersson, mitt diagram vinner!

  SvaraRadera
 11. MARIANN: Heh, det var ett nytt namn för pyttipanna! Skåprent kallas det i mina trakter.

  Jadå, det stämmer. Cuy som det kallas i Ecuador är nationalrätten och en riktig delikatess. Jag har bloggat om det här och här. Känsliga läsare varnas för bilden!

  SvaraRadera
 12. BJÖRN FRIDÉN: Jag höll på att kikna när jag såg diagrammet hos Esbati och upptäckte inte att det inte var hans illustration. Nu har jag länkat till Alliansfritt istället. Tack för dagens skratt!

  SvaraRadera
 13. Alltså, Mariann, vilda marsvin vet jag inte... de här sprang runt i köket och blev middagsmat.

  SvaraRadera
 14. Nu vet jag:
  Citerar från boken vi fått:
  ”Vilda marsvin lever i den brasilianska bushen och i Perus högland upp till 5000 meter över havet. På små upptrampade stigar rör de sig ljudlöst från håla till håla. Ungarnas överlevnad säkras genom perfekt kamouflage. Vildmarsvinet är den vanligaste gnagaren i Sydamerika. Kolonier på mellan 20 och 40 djur är vanligast. Först i skymningen lämnar djuren sina trygga hålor för att söka föda. Indianerna har tämjt och fött upp marsvin i fler tusen år. I Sydamerika är de små gnagarna ett uppskattat livsmedel. De säljs på alla kreatursmarknader och hålls direkt i köket eller i gropar bakom huset. Efterfrågan är enorm: enbart i Peru finns över 60 miljoner djur på farmer. I Europa ogillades tillagning av marsvin redan från början. På 1500-talet tog spanska erövrare hem de första djuren.”
  Marsvin lycklig och friska Immanuel Birmelin 2002 tysk utg 2004 svensk utg
  Heter Meerschweinchen på tyska.
  Muffins börjar trivas hos oss, även med hundarna. Foto finns på min blogg.

  SvaraRadera
 15. Haha, diagramet var kul och oj, vilket gafflande det blev.... Jag var tvungen att gaffla lite pâ originalinlägget..

  SvaraRadera
 16. Att gaffla är ett klart underskattat nöje och tidsfördriv! Ska genast kila iväg och läsa vad du skrev. :)

  SvaraRadera
 17. MARIANN: Intressant. Det märkliga är att de här djuren inte rymmer fast de får springa fria i köket eller runt huset.

  SvaraRadera
 18. Verkligen underligt att de är så "tama". Om man tänker längre; borde de inte ha nå´n instinkt som varnar dom för tidigares öde. Fast de här tama ska ju tydligen vara otroligt sociala ändå.

  SvaraRadera