11 maj 2008

Chilenska toner

Känner mig lite ringrostig när det gäller bloggandet! Heh, man vänjer av sig fort. Hursomhelst, ville egentligen bara berätta att jag var på Konserthuset häromdagen och såg och framför allt hörde den chilenska gruppen Inti Illimani. Det var magiskt! Otroliga trumsolon och starka sångröster, härlig stämning med mycket humor! Kände igen bara några av de mest populära låtarna och eftersom jag inte har varit någon större "fan" visste jag inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Gruppen har spelat i 40 år - nu med en kubansk medlem - men vad jag förstod var rätt mycket av det som framfördes relativt nyskrivet. Är du i Göteborg ikväll så har du kanske en chans... sedan åker de till Bergen.

10 kommentarer:

 1. Snart är du nog "tillvänjd " igen! ;)
  Roligt med konserter, sådant lyfter verkligen, man kan leva länge på det efteråt!

  SvaraRadera
 2. Haha, jag är rädd för det. ;)
  Jo, det finns "kvar i kroppen" länge. Inte minst hade jag ont i händerna av allt klappande... men det får man ta.

  SvaraRadera
 3. Underligt, men jag har precis skrivit ett inlägg om Chile och gamla tider.

  Inti Illimani trodde jag knappt höll ihop som grupp längre. Lyssnade nog på någon konsert med dem förr i tiden. Någonstans ska jag ha några gamla kassettband, men tyvärr har jag inget jag kan spela de där kassettbanden på. :-(

  SvaraRadera
 4. Där ser man. Det måste jag läsa på en gång! :)

  De spelade otroligt bra! Jag blev mycket positivt överraskad. De skojade om att deras musik är beroendeframkallande men att det finns en lösning: de hade cd-skivor till salu i Konserthuset. Jag köpte ingen men det var många andra som gjorde. De gamla gick åt först... fast jag tyckte att den nyare musiken var minst lika bra.

  SvaraRadera
 5. Nu blir jag riktigt AVIS! Både Inti Illimani och Quilapayun! Åker de runt och turnerar i Sverige alltså!? Lycko dig, jag fick en riktig 70-tals barndomsnostalgi kick av dina inlägg...
  www.grancanariamamman.blogg.se

  SvaraRadera
 6. CI: Kul att du tittade förbi!
  Jo, livet är en fest! ;) För det mesta... det gäller att pigga upp sig med diverse skönsång för att orka med vardagens vedermödor, renovering och annat. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Känner inte till gruppen, men det låter härligt! Det var så länge sedan jag var på konsert...

  SvaraRadera
 8. Det är inte ofta jag går på konsert heller men då är det desto roligare. ;)

  SvaraRadera
 9. Men HUR har jag kunnat missa att Inti Illimani varit i stan???? Obegripligt och himla trist!

  SvaraRadera
 10. Verkligen synd att du missade för den var helt underbar! Fast inte så konstigt egentligen, tyvärr, eftersom jag inte kan komma ihåg att jag skulle ha sett reklam på konserten innan. Själv fick jag en liten lapp av en kille på Quilapayún-konserten veckan innan. Det är chilensk månad hos Pumita, hehe! ;)

  SvaraRadera