4 maj 2008

Åter i etern

Förutom flytten och andra vardagliga ting, dvs. sånt som jag brukar göra i vanliga fall, har jag ägnat mig åt att läsa fler böcker (t.ex. sträckläst första och andra delen av Millennium-trilogin - trean ropar på mig från nattduksbordet), sett En lanthandel i Provence (nej, dålig var den inte men ingen film jag kommer ihåg om ett halvår), varit på en basket-match, druckit Pfaffenheim och ätit smarrig libanesisk middag (dock inte samtidigt), försökt klura ut hur jag vill att mitt nya hem ska se ut (inte lätt när indianmasker och diverse andra föremål som inte har något gemensamt ska "samsas"), varit i Filadelfia-kyrkan på Quilapayún-konsert... jo, jag har hunnit med mycket när jag inte har suttit fastklistrad vid datorn. Befriande! Därmed inte sagt att det inte är kul att vara tillbaka för det är det!

22 kommentarer:

 1. Å, du är tillbaka! Vad roligt. :)

  SvaraRadera
 2. Hej, vad glad jag blir att du är tillbaka! Jag har saknat dej, ska bli härligt att få läsa din blogg igen!!
  Millenium-trilogin håller jag också på med, är på sluttampen på den första boken, mycket bra!

  SvaraRadera
 3. ELISABETH: Kul att du tycker det! Ser framemot att få höra allt om Inga. ;D

  NINNIE: Vad roligt att höra!
  Jag har läst 100 sidor av den tredje och den blir bara bättre och bättre.

  SvaraRadera
 4. Välkommen tillbaka! Det är bara bra med lite uppehåll ibland (även om de helst ska vara frivilliga). Har själv tyckt att det varit skönt att blogga sparsamt på sistone. Men det var kul när jag väl gjorde det igen.

  SvaraRadera
 5. Åh välkommen tillbaka , du har varit saknad! Tänkte se En lanthandel i Provance i veckan men är lite tveksam. Låter gott med libanesiskt , var alltför längesen jag åt. Håller med Cliff hanger att det är bra med lite uppehåll ibland , finns annat att göra än att blogga speciellt nu när det är så härligt väder ute

  SvaraRadera
 6. Kul att du är tillbaka! ('ler nöjt')
  Tredje Millenium-boken har jag inte heller läst än, men jag går och gottar mig åt att jag har den kvar. Kan bli skön sommarläsning ute någonstans.

  SvaraRadera
 7. Vad falls? Du är tillbaka?! KUUUL! Hur då menar du ett liv utan dator?

  SvaraRadera
 8. Kul att du är tillbaka!

  SvaraRadera
 9. VÄLKOMMEN, BIENVENUE, WELCOME, TERVETULOA!!!!! Hoppas innerligt att du mumsade på den libanesiska maten för mig också!!!!!
  /Sobri

  SvaraRadera
 10. CLIFF HANGER: Ja, du har rätt. Man behöver hämta krafter och inspiration mellan varven.

  THÉRÈSE: Tack detsamma! Kul att vara tillbaks. Du kan visst se "En lanthandel..." Den är lite smårolig och småmysig... men som sagt... ingen 10-poängare. Kan varmt rekommendera Sahara på Olofsgatan (i Sthlm). Det finns en annan på Kungsholmen som är superbra men jag har glömt namnet.

  DELLA: *ler tillbaka*
  Jag kunde inte bärga mig när jag hade läst ut tvåan... sån är jag... vill ha allt på en gång. ;D

  KARLA: Jaaaa, kul att "träffa" dig också. Eller träffa är väl att ta i... heh, vad heter det på nätet? Struntsamma, nu är gumman ute från lådan igen.

  LISA: Jag kan ju inte hålla mig härifrån längre än absolut nödvändigt. Sköt om dig därborta i utlandet. :)

  SOBRI: ¡Gracias! Skojar du?!! Jag trodde jag skulle spricka. :D I love meze.

  SvaraRadera
 11. Oj, vad glad jag blev när du kommenterat hosmej. Dels därför men också för att du är TILLBAKA! Jag har kollat varje gång jag suttit vid datorn, men ingen Pumita :(. Semester behöver vi ju alla, även från datorn. Min blir i juli när jag är i Finland. Då har jag också tänkt läsa bl a. En lanthandel i Provence var smågullig och värd att se punkt.

  SvaraRadera
 12. Kul att du är tillbaka!!! Finns det ett liv utan dator, det måste vara en myt :)

  Sug på milleniumtriologin så länge du kan, jag tog alla tre i en snabb mumsbit, kunde inte sluta läsa :)

  SvaraRadera
 13. Kul att du är tillbaka!

  Jag har svårt att tro att jag skulle mig klarat utan internet så länge. :)

  SvaraRadera
 14. Har saknat din blogg :)

  Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 15. Jag har också kvar sista boken om Lisbeth och vågar inte öppna den förrän sommarlovet infinner sig. Har helt enkelt inte tid att fastna i läsningen nu på sluttampen av läsåret. Men den ligger (många av mina olästa böcker ligger ner och väntar, de står inte upp för det är nog alltför tröttsamt) i bokhyllan och jag tittar på den ibland och gläds åt dess tjocklek och så ryser jag lite inombords och tänker på hur jag ska njuta den dag lugnet infinner sig och jag öppnar den för att låta ögonen fara fram över alla sidorna. Då ...

  SvaraRadera
 16. Jag kan bara instämma med alla andra och säga att det är jättekul att du är tillbaka! Har saknat din blogg. :-)

  SvaraRadera
 17. Härligt att du är tillbaka! Ja tänk vad annorlunda allt blir när man inte har bredband...

  SvaraRadera
 18. CHRISTEL: Haha, jooo, det finns det. Du borde testa nån gång! Man kännner sig som en äventyrare i verkligheten... ;)

  BARAJAGJOHANNA: Kul att se dig här i mina krokar! Jag trodde inte jag kunde heller men efter ett tag börjar det kännas nästan normalt. ;)

  Tack, vad roligt att höra, SANDBARNET! Det är jättekul att vara tillbaka - även om det blir lite sporadiskt så här mitt i renoveringen. Och så har vi ju underbart väder just nu så datorn får vila en del.

  SUSANNE: Jag kunde inte vänta! Läste ut "luftslottet" igår och den är precis lika spännande som de andra två. Slutade på ett bra sätt men jag kan inte låta bli att tänka: Åh, vad orättvist att han inte fick leva längre och fortsätta skriva!

  Har du något bra boktips så tas det tacksamt emot! Inte för att jag inte har olästa böcker... men de ligger i kartonger fortfarande och jag har ingen lust att börja rota.

  NINA: Gracias, amiga! Ska alldeles strax uppdatera mig om livet i CR. Pura vida, som vanligt antar jag. :)

  MARIUS: Vad kul att du tycker det! Fick häromdagen en nära-döden-upplevelse när jag blev påmind om Pedro Páramo... lite som att vara utan bredband. ;) Fast samtidigt kändes det som att jag vill börja plugga spanska igen. NU!

  SvaraRadera
 19. Kopia:
  Lustigt att jag fick en kommentar från just dig just nu. Jag tänkte bara för en liten stund sen att jag skulle kika in på din blogg...

  Nu är jag här precis som jag redan tidigare tänkt mig. Ibland kan jag nästan tro på tankeöverföring. Har en bok som väntar på att läsas. "Slumpen är ingen tillfällighet" Håller just nu på med andra delen av Millennium-serien. Sen ska den tredje läsas innan det är dags för den ovan nämnda boken.

  SvaraRadera
 20. ANDROMEDA: Och jag lovade heligt hos dig att jag inte ska bli någon "stalker". ;) Jag tror att jag har läst för mycket Salander... haha. Nej, det kan man inte göra!

  Måste googla på den där Slump-boken. Känner inte igen den titeln alls. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 21. Instämmer med övriga talare, det är jättekul att du är tillbaka igen!

  Vill också passa på att meddela att du prickade in alla rätt på min gissningslek vem är vem. Det trodde jag ingen skulle klara. Jag är djupt imponerad!! :-)

  SvaraRadera
 22. Neej, det är inte sant! Haha! Det måste vara mitt sjätte sinne... :D Billy Idol var inte så svårt men jag förstår inte var jag fick den andra ifrån. Ibland har man tur. ;)

  SvaraRadera