8 augusti 2008

Llueve café sobre Estocolmo

Juan Luis Guerra, den dominikanske sångaren och musikern, har nominerats till "Artist av fred" (Artista de la paz) av UNESCO för de kommande två åren. En stor ära både för Dominikanska Republiken och den socialt engagerade artisten. Han kommer att uppträda med sitt band 440 på Globen Annexet den 4 september 2008.
LA TRAVESÍA TOUR, ¡no te lo pierdas!

Rubriken som betyder Det regnar kaffe över Stockholm syftar till en av mina favoriter Ojalá que llueva café, nedan med den mexikanska gruppen Café Tacvba. Besök gärna sajten som handlar om sången. Det finns en engelsk översättning till den fina texten här.

13 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk musikglädje och vilket tempo! Inte kunde jag sitta stilla på stolen... jag rycktes med... :-)

  I oktober drar jag iväg på en treveckorsrutt till Peru. Upplevelseresa, men jag misstänker att det inte går att undvika deras musikliv heller... och jag ska inte ens försöka undvika den.

  SvaraRadera
 2. Visst är den underbar! JLG´s smöriga ballader är inte riktigt min grej men just glädjen och tempot i låtar som denna får mig att må extra bra! :)

  Vad kul för dig, Mia! Tre veckor i Peru låter som en dröm! Hoppas att du bloggar om resan sedan. Vill veta allt! ;) Vi kanske korsar varandras vägar uppe i det blå för jag ska åt samma håll ungefär samtidigt.

  SvaraRadera
 3. Älskar också den låten! Cafe Tacuba har också gjort en härlig version av samma.

  SvaraRadera
 4. Ta bort första inlägget hahaha din video visar ju Cafe Tacuba! Jag gillar båda =)

  SvaraRadera
 5. Gör man bort sig får man stå för det, haha! Jag vill inte rangordna de olika versionerna. Gillar också båda. :)

  SvaraRadera
 6. Det var två fina versioner! Härligt när de blandar lite stilar...blir svårt att sitta still ;) JLG har jag hört en del. Jag gillar även Juanes har hans senaste skiva.

  SvaraRadera
 7. JLG spelar på Gran Canaria den 27/8 så du har också chansen att höra honom live. Juanes gillar jag med och har ett par av hans cd-skivor. Det var inte så länge sedan han spelade i Sthlm. La historia de Juan är en av favoriterna.

  SvaraRadera
 8. Juan Luis Guerra är perfekt musik i bilen!

  SvaraRadera
 9. Haha, akta dig så du inte trycker gasen i botten av bara farten. Här (inte hos dig heller, tror jag) går det inte att muta sig fri från böterna. ;)

  SvaraRadera
 10. Jomenvisst är det en dröm som går i uppfyllelse, min kommande resa till Peru. Ja, jag är inte iväg än, men den här gången ska väl ingeting grusa mina planer. Resan är beställd o anmälningsavgiften erlagd. Vart ska du resa i oktober?

  PS! Mina bloggläsare kommer inte att slippa ifrån rapporter från Peru...

  SvaraRadera
 11. MIA: Jag åker också till Sydamerika. Har inte skrivit så mycket om det ännu men det blir Argentina, Chile och Påskön. Det ska bli riktigt spännande.

  Ser fram emot att läsa dina reseberättelser! Har själv inte varit så mycket i Peru, bara allra längst ner i söder i Puno, Cuzco och Machu Picchu. Och på Titicaca-sjön förstås.

  SvaraRadera
 12. Chile o Påskön har också figurerat i mina tankar... men nu blev det Peru. Jag tror nog inte jag kommer åter till Sydamerika mer, vill se olika delar av världen... och jag har inte råd med så dyra resor alltförofta, tyvärr.

  Jag tror att både du o jag får fantastiska resor!

  SvaraRadera
 13. Det tror jag också, Mia! Och jag kunde ha valt Peru för jag har sett bara en liten del av landet. Du får äta lite ceviche för mig med. ;)

  SvaraRadera