15 september 2008

Free the 5!

Det är i dagarna för 10 år sedan som fem unga kubaner fängslades och dömdes till långa fängelsestraff i en ogiltig rättegång (enligt Appellationsdomstolen i Atlanta) i Florida, USA. Männen arbetade med att undersöka exilkubanernas (ultrahögern) verksamhet som riktar sig mot Kuba. Uppropet har skrivits på av över 8000 personer, flera Nobelpristagare och en lång rad internationellt erkända opinionsbildare. På listan finns bl.a. Adolfo Pérez Esquivel, Desmond Tutu, Nadine Gordimer, Noam Chomsky, Eduardo Galeano, Omara Portuondo och Manu Chao (plus undertecknad from igår). Bilden på monumentet, som ingår i kedjan Utan ord, är från staden Viñales.

6 kommentarer:

 1. Jag hann inte kommentera bilden nedan, men nu fick jag ju en förklaring direkt. Smidigt att vara sent ute..

  God natt från Deutschland!

  SvaraRadera
 2. Jag misstänkte att inte så många har hört talas om det här. Det var ingen lätt nöt att knäcka så det krävdes en ordentlig förklaring.

  Gute Nacht!

  SvaraRadera
 3. Det här är ingen kommentar till inlägget, visste inte var jag skulle skriva den. Ville bara tala om att du har fått en liten utmärkelse hos mig...

  SvaraRadera
 4. ¡Gracias, amiga! Jag återkommer. :)

  SvaraRadera
 5. Jag har också skrivit under uppropet. har hört om det där många gånger men senaste åren har det tyvärr varit lite tyst.Bra att du tog upp det. Det är verkligen förjävligt att dom fortfarande efter 10 år är kvar i fängelse

  SvaraRadera
 6. Jättebra, Teresita! Hoppas att fler gör det. Läste lite på den där sajten och de som sköter kampanjen är fast beslutna att fortsätta protestera tills de 5 blir frisläppta.

  SvaraRadera