15 september 2008

Utan Ord


Kedjan pågår från måndagkväll till tisdagkväll kl 19. Läs mer om reglerna här. Om du deltar i både Utan ord och Ordlös onsdag, gör det i olika inlägg så får vi andra två bilder att njuta av. OBS! Länka till ditt inlägg med bilden, inte framsidan av bloggen eller etiketten, för att dina besökare lättare ska hitta till din bild. Felaktiga och för sent inkomna länkar tas bort.

22 kommentarer:

 1. Mina kinesiska glasögon kanske är lite dåliga för jag kan inte riktigt läsa texten på stenen i mitten. Hade jag kunnat det kanske jag hade vetat lite mer. Nu undrar jag.

  SvaraRadera
 2. Du får ta fram de spanska glasögonen. ;) Jag ser inte heller vad som står i mitten med liten text men jag kommer att berätta om bilden i ett eget inlägg lite senare.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du ska berätta om bilden senare, lite nyfiken blir man allt.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag som inte kan vare sig Kinesiksa eller Spanska;-) Undrar om det är en grav eller om det är en hyllning till berömdheter....
  Mitt bidrag är i alla fall ett förnster:-)

  SvaraRadera
 5. Ja tydligen ska det vara spanska för mina svenska fungerar inte heller;-) En gravsten??? Minnesplats?

  SvaraRadera
 6. Det tycks vara Kuba -men mina spanska kunskaper räcker inte ser jag.

  SvaraRadera
 7. Det ska bli spännande att få se vad det här är!! Läcker bild.

  SvaraRadera
 8. En hyllningssten (eller gravsten?) någonstans i Sydamerika är min kvalificerade gissning. No Volveran heter en film om revolution i Venezuela.

  SvaraRadera
 9. "El deber de un hombre es allí donde se..." får jag det till och undertecknat av Jose Martí, verkar det som. Pumita, ge det ett försök - jag är säker på att du kan få ihop texten!

  Hmm, om det är ett Jose Marti-citat, bör det vara ett regimvänligt monument. Jag som hoppades att det var försvunna dissidenter som skulle komma tillbaka (volverán).

  SvaraRadera
 10. Angående OO.Akson kör så länge som Nejma i MArocko inte tar tag i det!Hon har mailat Nejmat och försökt informera detta.Vet ej varför det är så tyst från hennes håll!
  Det är ju kul om OO överlever!
  Än en gång tack för måndagsnöjet!

  SvaraRadera
 11. Visst är det kubanska flaggor! Och det står "De kommer tillbaka" på den ordlösa - nja, nästan - bilden.

  Tänkte inte på att jag kunde zooma bilden... och visst ser jag nu vad det står. Erik är på helt rätt spår,det är ett José Martí-citat (han var en kubansk poet och filosof, viktig agitator som hyllas av regimen). Citatet lyder så här: El deber del hombre está allí donde es más útil. Alltså ungefär: Mannens plikt är att vara där han gör mest nytta.

  Erik, förresten, jag tror inte att det finns några andra monument i Kuba än regimvänliga. =)

  SvaraRadera
 12. RAJSON: Det är jag som ska tacka. Skönt att OO har hittat ett hem! :)

  SvaraRadera
 13. MIA: Den filmen har jag inte hört talas om förr. Får googla på det.

  SvaraRadera
 14. Förlåt dubbleringen! missade att lägga in rätt länk första gången! Jag tror att din kedja får ta över efter OO. Bra så! Det kubanska monumentet är ingen riktig höjdare, om du frågar mej... har sett snyggare, s a s :-D

  SvaraRadera
 15. Ingen fara, jag fixar det!
  Visst, vackrare har jag också sett och det kan jag möjligen ha överseende med... här är det budskapet som är det viktiga.

  När det gäller bildkedjor så kör jag mitt race och alla som vill vara med är välkomna. Om Ordlös Onsdag överlever är det bara kul! Vi får hoppas att det har hittat ett stadigt hem nu.

  SvaraRadera
 16. Nu har jag skrivit om bilden här

  SvaraRadera
 17. Ja låt oss hoppas att dom blir frisläppta och att dom lever!!

  SvaraRadera
 18. Är det dom fem kubaner som dömts till långa fängelsestraff i USA?

  SvaraRadera
 19. MIMO: Det får vi verkligen hoppas! Lever kanske de gör men under vidriga förhållanden och amerikanerna kränker deras mänskliga rättigheter.

  TERESITA: Ja, det är det.

  SvaraRadera
 20. Det är en bild med ett budskap med andra ord. Vi får se om någon hittar ett budskap i mitt bidrag.

  SvaraRadera
 21. Mitt bidrag är i all enkelhet inte alls lika betydelsefullt som ditt Pumita, bara ett snapshot från var jag sitter. Ja, man undrar ju verkligen var Nejma tog vägen.
  Ha en jättebra dag.

  SvaraRadera
 22. BOELLA: Allt är inte stort och märkvärdigt här i livet. De enkla små vardagssakerna är också viktiga. Jag har slutat undra nu för det tjänar ingenting till. Blir naturligtvis glad om hon kommer tillbaka men börjar tvivla på det. Ha det bra du med!

  SvaraRadera