16 november 2008

Välkommen hem?

Så här såg det ut utanför mitt fönster idag och då undrar jag...om jag kan anklagas för landsförräderi bara för att föredra detta?

36 kommentarer:

 1. Hahahahaha!!! Nej inte alls! Vilken fantastisk bild (den nedre alltså!) och välkommen hem!/sobri

  SvaraRadera
 2. Ja, då gäller väl detsamma för mig:) Välkommen hem! Det verkar som du är nöjd med resan;)
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 3. Jag får väl också säga välkommen även om jag inte känner dig personligen. Jag får avlösa dig på Syd-Amerika och åker dit tidigt på tisdagsmorgonen. Buenos Aires here I come. Din resa verkar ha varit toppen och jag väntar på mera bilder.

  SvaraRadera
 4. Tack SOBRI! Känner mig välkommen trots vädret. Och den här hemska magsjukan fick jag faktiskt i utlandet. Blääk!

  NINNI: Ja, absolut! Hoppas för din egen skull att du inte är på väg än... ;)

  SvaraRadera
 5. Ein bysbo: Åh, vad avis jag blir!! Ha det helt underbart i BA, det är en härlig stad! ¡BUEN VIAJE!

  P.S. Om du har vägarna förbi så finns det en supermysig krog (Bar de Tapas) på Ofensa 1376 i San Telmo som heter Rosa de los Vientos. Det finns förstås många fler som är bra men jag minns den här bäst.

  SvaraRadera
 6. Någon Ofensa hittade jag inte på kartan, däremot Defensa. Är det nära Plaza Dorrego eller?

  SvaraRadera
 7. Haha, ja du ser... man blir lite konstig efter 31 timmars flygresa... (har man en billig biljett så har man - och så var det försening också pga sjukfall). Självklart menar jag Defensa! Jo, inte så långt ifrån Pza Dorrego men närmare Parque Lezama om jag inte minns helt fel. På vänster sida när man kommer från Dorrego. På andra sidan gatan närmare Lezama (bredvid Hipopótamo som enl mig inte förtjänar sitt rykte) finns det en annan krog med supergod mat. Minns tyvärr inte namnet men jag åt jättesmarrig fisk där. Mittemot Flodhästen finns en kafé som har jättegott kaffe.

  SvaraRadera
 8. Manolo på Bolívar 1299 är också bra. För en som inte äter kött fanns det inte så mycket att välja på men mina kompisar var mycket nöjda.

  SvaraRadera
 9. Nix det kan du inte. Däremot får du gärna börja visa en massa bilder (när du piggnat till) så att vi andra som har varit fast här alltför länge kan få njuta av det där andra som finns.

  SvaraRadera
 10. Välkommen hem!
  Önskeinlägget om meningen med livet är nu på plats i min blogg.
  Jag gissar dock att du redan hittat din mening...

  SvaraRadera
 11. Uuuufff stackars dig! Hoppas det ger med sig snart och att du piggnar till!/sobri

  SvaraRadera
 12. Nej inte förräderi, bara ren självbevarelsedrift.
  Men välkommen hem får du känna dig ändå!

  SvaraRadera
 13. Klimakteriehäxan igen17 november, 2008

  Hm såg just "en som inte äter kött" - så sorgligt om man åker till Argentina!

  SvaraRadera
 14. Välkommen hem igen Pumita!!! Ser fram emot att få se fler bilder och läsa om dina äventyr i Chile o Argentina. Jag har varit lite osynlig på sista tiden men är nu tillbaka på nätet igen.

  Kraaaaam!

  SvaraRadera
 15. DELLA: Jag ska... men upptäckte till min fasa att bilderna som jag fick på skiva är på en dvd och den finessen finns inte på min dator - just nu. Hade en del bilder i kameran så jag får börja med dem.

  LOKESSON: Åh, tackar! Jag har ögnat igenom inlägget och återkommer när jag har tillfrisknat.

  SOBRI: Kul är det inte men jag är rätt van. Blir bara så trött...

  KLIMAKTERIEHÄXAN: Så rätt du har! Borde ha kommit hem i april istället. ;)

  Argentina kanske är inte rätt land ur matsynpunkt men jag vet inte om jag skulle säga "sorgligt". Har oftast fått mycet god fisk eller annat istället för de där bamsiga köttbitarna så jag är nöjd. Veggomat kommer mer och mer där också även om det var en del "höjda ögonbryn" när jag beställde.

  NEJMA: ¡Gracias, amiga! Kul att få ett livstecken från dig. :) Lovar ingen Ordlös O den här veckan eftersom jag inte mår så bra men det kommer, garanterat, ¡nos vemos!

  SvaraRadera
 16. FOTOKEDJAN UTAN ORD flyttar "hem" nästa vecka och då är ni välkomna att posta bilderna hos mig igen. Den här veckan är det min vikarie Thérèse på bloggen Betraktelser från omvärlden som har hand om den.

  SvaraRadera
 17. Å vilka färger! (På andra bilden alltså. ;)).

  SvaraRadera
 18. Välkommen hem nej klart man önskar sig sol och värme.
  LottaM

  SvaraRadera
 19. Neej, jag förstår absolut att du föredrar den understa bilden! Ser ju bara helt underbart ut, med det blåa havet.
  Och, välkommen hem igen!!! Hoppas du haft en underbar resa. Det ska bli spännande att få se bilder och läsa om din resa, så småningom.

  SvaraRadera
 20. Välkommen hem! Det är helt ok att begå landsförräderi ibland, speciellt när man flyr till den nedre bilden :)
  Ser fram emot bilder!

  SvaraRadera
 21. Välkommen hem! Fantastisk bild som får mig att längta till hav och värme. Ser fram emot fler bilder. Jag la ut utan ord idag och skrev att från och med nästa vecka är det hos dig och att jag gärna vikarierar i framtiden när du behöver en ersättare.

  SvaraRadera
 22. Hello my long lost pal! Do I understand right that you've been to Chile? Lucky you! My only trips have been to Finland and back, and last June it was so cold up there that it was like Northern Pole. Brhh!

  Hope you are well! Is your email still the same it has been? Might send you a letter with all our news, and of course wanting to know all your gossip. ;-)

  Lots of love from Sipri x.

  SvaraRadera
 23. Oooooj pobrecita pumita! Tack för att du påminner mig om fördelarna med att vara i soliga Spanien.

  ¡Bienvenido a casa! ;)

  SvaraRadera
 24. Välkommen tillbaka till Europa!

  Åh vilken underbar bild den nedre var!! Helt otroligt fin! Nu ser jag ännu mer fram emot att se flera av dina resbilder!

  SvaraRadera
 25. ELISABETH: Gillar du inte grått?! ;)

  Tack LOTTAM! Jag får leva på minnen tills det blir vår.

  NINNIE: Jag älskar berg och vatten och det fanns det gott om på resan. Stilla havet var inte så "stilla" som det ser ut här men vi hade vädergudarna med oss mest hela tiden.

  CHRISTEL: Jag har inte ett dugg dåligt samvete för det.

  Tack TERESITA! Jättegulligt av dig! Det var inte planerat på något sätt att jag skulle bli dålig men kände på mig att jag inte skulle ha tid och ork. Skönt att ha en vikarie som jag kan lita på. :)

  SvaraRadera
 26. Hiii SIPRI! I wanted to send you a post card from the Easter Island but unfortunately I couldn´t find your address!! (thought I had it in my Yahoo contacts but nope. :(

  Yess! I spent four weeks in Buenos Aires, Bariloche (southern Argentina) and Chile. Came home for some days ago. It was a fantastic trip!

  Not feeling that well right now but still alive (my usual stomach problem, nothing serious in other words)! ;D Yes, my e-mail is the same. Look forward to hearing from you! Hugs, Johanna

  SANDBARNET: Visst har du valt rätt! Och visst är det synd om mig. *snyft* Det värsta är dock inte snöblasket utan mörkret. Väck mig i april, please!

  HAYDEE: Danke schön! Vet du förresten... jag pratade några ord tyska på resan (de få jag fortfarande kommer ihåg)! Det bor många tyskar och tyskättlingar i södra Chile som flyttade dit efter Andra världskriget. Küchen t.ex. är ett ord man använder i spanskan därnere. Rätt lustigt!

  SvaraRadera
 27. Vill bara önska dig välkommen hem till det fina vädret ;)

  Har bra skummat dina äventyr via RSS men hoppas få lite tid framöver till djupare läsning...

  SvaraRadera
 28. Underbart fin och varm bild, det andra känns mer som "bekant"

  SvaraRadera
 29. Välkommen hem!! Nu är det snart helg och du har massor av tid att lägga upp bilder! Du kan ju inte vara ute i snöblasket...;-)

  SvaraRadera
 30. Välkommen hem! Och visst är det helt ok att "längta bort nå´n gång". Du verkar ha haft det härligt, ska bli kul att se bilder så småningom. Jag tycker inte alls att det är sorgligt att inte äta kött. För som du äter jag fisk och då är det oftast inga problem. Dessutom har det hänt jag känt på mig att jag varit tvungen för det sociala sammanhangets skull att fuska minimalt. Hoppas du mår bättre vid det här laget! Annars, krya på dej!

  SvaraRadera
 31. CARINA: Båda behövs för att man ska märka någon skillnad, antar jag. ;)

  Tack ANNA MALAGA! Jag börjar piggna till nu så det kan du räkna med, kanske inte massor men nån iaf (har dessutom inte tillgång till alla mina bilder eftersom de är på en dvd). :)

  SvaraRadera
 32. MIMO: Fina vädret?! Lätt för dig att säga... ;)

  Jag skulle behöva lära mig mer om feed-hemlisar för jag har inte lyckats få in din blogg i varken GoogleReader eller i det nya som Blogger har börjat med, typ följa andra bloggar. Feed saknas, envisas den om att säga hela tiden.

  Tack så mycket, MARIANN! Jo, jag mår mycket bättre nu. Magen har lugnat ner sig och jag har fått veta att fingret inte är brutet utan bara inflammerat och det är goda nyheter. :)

  Jag längtar oftare "till" än "bort" men mörkret får mig att önska att jag bodde nån annanstans under vinterhalvåret.

  SvaraRadera
 33. Jag tycker att båda är mysiga bilder. Men jag skulle också föredra den andra.

  SvaraRadera
 34. "Mysigt" och "snöblandat regn" kommer nog aldrig att förekomma i samma mening (förutom den här..) hos mig. ;)

  SvaraRadera
 35. Haha...nä :) Men erkänn att man inte skulle uppskatta den nedersta bilden lika mycket om man inte flick uppleva den övre bilden ibland!

  SvaraRadera
 36. Jovisst, du har helt rätt! Men jag önskar att jag fick uppleva lite mindre av det första och lite mer av det andra. ;)

  SvaraRadera