23 februari 2009

Oscarsgalan 2009

Innan I am Sam tålde jag inte karln men efter att ha sett den filmen var jag helt såld. Han är så värd sin statyett, Sean Penn. Nu måste jag se Milk. Har sett trailern och har höga förväntningar. Och så vill jag vissla till Kate Winslet. Kul att hon fick byta ut sin shampooflaska mot äkta vara. Pe är en värdig vinnare också.

Uppdatering: Jag såg Milk igår och kan varmt rekommendera filmen. Sean Penn i huvudrollen är helt fantastisk och ger ett äkta och trovärdigt intryck. Det var någon på Oscarsgalan som undrade hur han hade kunnat få så många straighta roller innan. Kan bara hålla med. Utan honom hade filmen varit ganska medelmåttig. Läs en intressant artikel om Harvey Milk!

Milk får en 4:a av mig och det är Sean Penns förtjänst.

19 kommentarer:

 1. I am Sam e såååååå bra! Är ingen stor filmtittare men Milk får nog få sig ett besök!

  SvaraRadera
 2. Penn är otroligt bra fast jag gillade inte I am Sam... Kul att Kate vann också.

  SvaraRadera
 3. MONICA: Milk verkar mycket sevärd, en film som berör i ett angeläget ämne. Rolig också, tror jag.

  MALIN: Nehej, du är nog den första jag hör säga det. Men tur är väl det. Vore rätt trist om alla tyckte lika.

  Jag såg Kate i Revolutionary Road för inte så länge sedan och hon var mycket bra i den. The Reader vet jag inte så mycket om. Trailern har jag sett förstås men inte mer. Det var kul att se henne hämta priset. Hon blev så himla glad.

  SvaraRadera
 4. Sean Penn är en av mina favoritskådisar. Strålande i Mystic River och 21 grams.

  SvaraRadera
 5. 21 gram har jag varit på väg att hyra nån gång men sedan har jag valt något annat. Den vill jag också se. Mystic River känner jag bara igen till namnet. Får ta och kolla på trailern.

  SvaraRadera
 6. Hej Pumita, och tack för kommentaren om min "is-bild"! Blev själv oerhört paff när jag såg isbildning i sidled!

  Nä, jag har inte tagit bort mig som "följare" av din blogg - jag gillar Pumans dotter, och dina foton! (Så vackert Veckans Fönster från San Jerónimo-klostret i Granada är, förresten. Dottern till en av mina kompisar bor och jobbar i Granada, förresten, jag måste fråga om hon besökt klostret...)

  Väldigt konstigt att min blåa fjäril inte syns, för det står "sluta följa" ovanför miniatyrbilderna - alltså känner blogger igen mig som en följare hos dig! Skumt att 3 st försvunnit på 1 dag - måste vara ngt fel hos blogger, tror du inte?

  P.S. Har nu kollat hos ett par andra bloggar jag följer - samma där som här: ingen bild, men länk för att "sluta följa"! Hoppas verkligen att ingen tror att jag ratat dem - tack för att du uppmärksammade mig! Ska prova att klicka på Sluta följa, och sedan förhoppningsvis kunna bli Följare igen!

  SvaraRadera
 7. Men titta, det hjälpte, minsann!
  Nu måste jag ila till de andra bloggarna som jag "stalkar"! ;-)

  Vet f ö inte om/hur jag ska få er synliga på min blogg (jag bloggar ju helt anarkistiskt, inte hos blogger eller ngn annan community), för jag vill se när ni uppdaterat!

  Ha det gott! :-)

  SvaraRadera
 8. URSULA: Jag är rädd om mina läsare. ;) Hade bara en försvunnit hade jag kanske inte märkt det på en gång men när det var TRE! När jag tänker efter så tror jag att det är Blogger som har ratat alla som inte bloggar hos dem för de här bloggarna som "stannade kvar" har alla en blogspot-adress. Mystiskt!

  En bloggroll är ett sätt. Har inte du någon sorts länklista?

  Vad trevligt med bekanta som bor i Granada! Då kanske du har anledning att besöka staden om du inte har gjort det redan.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att Sean Penn är en fantastisk duktig filmskådespelare!!!
  Roligt att han fick pris, han har gjort så många bra filmer så det var han verkligen värd! Och såklart måste jag se filmen Milk, och flera andra av de filmer som fick priser som jag ännu inte sett, mycket bra att se fram emot!

  SvaraRadera
 10. Jag vill gärna se Kate winslets film (kommer inte ihåg vad den heter nu)Men jag gillar henne skarpt.

  SvaraRadera
 11. Nu börjar jag bli lite orolig...........var är du?
  Hoppas allt är bra med dig! Kram Anette

  SvaraRadera
 12. Du har ngt att hämta inne hos mig...

  http://sandbarnet.blogspot.com/2009/02/ett-ljus-i-vintermorkret.html

  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 13. KARIN: Då menar du antagligen Revolutionary Road. The Reader har inte kommit till Sverige än. Den är bra men mer tragisk och sorglig än jag hade väntat mig.

  P.S. Tycker förresten precis som du: Bloggföljargrejen är riktigt ful! Den var mycket finare innan. Frågan är om jag ska ha den kvar... synd i så fall för det var en rolig grej!

  ANETTE: Vad gullig du är! Det är bara bra med mig. Utan Ord tog musten ur mig så jag är bloggledig i några dagar. ;D Nej, ingen fara faktiskt men det har blivit lite för intensivt bloggande på sista tiden och jag behöver göra annat emellen. Kunde ändå inte låta bli att kika in här när jag kollade mejlen. :)

  Önskar Dig och alla andra en trevlig fortsättning på veckan! CU!

  SvaraRadera
 14. ¡GRACIAS, Amiga! Vad glad jag blir! Nu ska jag ut i solskenet. :)

  SvaraRadera
 15. Hello there! Pls, tell us when you've seen the film if it's worth watching. I'm not a great fan of Sean Penn but if the film is good, I would, of course, go and see it.

  We have finally got "Gran Torino" in our cinemas so we'll be watching that soon. I've heard such good reports about it that even my hubby is coming along to this one. He usually avoids cinemas like plague. =)

  SvaraRadera
 16. Jag hann inte med mitt bidrag till Oscar men jag har iaf laddat upp en liten video från Buenos Aires-resan från i höstas. Finns på YouTube. http://www.youtube.com/watch?v=-0Htod_RgIM

  SvaraRadera
 17. Min respekt för Sean Penn uppkom när jag såg filmen Into the wild!

  Har också tänkt se Milk länge, snart måste det bli av...

  SvaraRadera
 18. SIPRIINA: I think Milk is a great movie (saw it yesterday), and especially Sean Penn, but maybe I would choose another one for a man who hates cinemas. ;) Gran Torino is on my list, too.

  EIN BYSBO: Tack så hemskt mycket för att jag fick se din video! Det var som att vara tillbaka i Buenos Aires. Härligt! :)

  IT´S ALL ABOUT ME: Jag såg Milk på premiären igår. Sean Penn var helt fantastisk i sin roll som Harvey Milk - kändes äkta och trovärdig. Förstår verkligen varför någon undrade på Oscarsgalan hur han hade kunnat få så många straighta roller innan. :D Filmen var mycket bra men utan Sean Penn hade den varit medelmåttig. Vilken tragisk historia!

  SvaraRadera
 19. NINNIE: Visst är det kul att det finns så många sevärda filmer just nu! Det är konstigt att de kommer i klump så där... ibland finns nästan inget att se.

  SvaraRadera