9 april 2010

Veckans fönster - vitt

Bakom det här vita fönstret döljer sig Elvis och Marelys casa particular, alltså kubanskt pensionat som har tillstånd att hyra ut rum till turister, där jag hade förmånen att tillbringa några dagar i januari 2005. Vi befinner oss i staden Trinidad. Förstår inte riktigt vitsen med fönstergaller här för lugnare stad får man leta efter. Dessutom finns det gott om poliser ute nattetid så ingenting kan hända. Fotot ger egentligen en helt fel bild av Trinidad för det är en underbar stad, en av mina favoriter. Betydligt trevligare bilder hittar du här (nr 4-7). Jag kan bjuda på ett bonusfönster som också går i vitt och är från Trinidad.


Fler vita fönster finns på Susannes fotoblogg.

14 kommentarer:

 1. Trodde direkt att det var jätte farligt där när jag så gallren! Det blir verkligen en kontrast som i den nedre bilden till det vackra kaklet!
  Kanske har det varit oroligare där tidigare!?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Här i Ungern är det också ofta galler för fönstren. Ibland riktiga smideskonstverk.
  Jättefina fönster du visar och även keramikväggen :)

  SvaraRadera
 3. Himmel så exotiskt..Trinidad och Tabago :) så tänker jag ...du min svåger är just nu i dessa trakter och segalr runt..himmelska mail kommer därifrån..

  SvaraRadera
 4. Bonusfönstret blev min favorit av de två. Väldigt vacker vägg.

  SvaraRadera
 5. Den sista fömnsterbilden är så fin! Vilket vackert, ljust och glatt hus, med en livfulla kakleväggen, och det kullriga takteglet. Tänk att bo så....

  SvaraRadera
 6. Kanske borde jag ha bidragit med bara bonusfönstret men jag har så fina minnen från familjen på den ruffiga gatan att den bilden känns minst lika värdefull... även om den andra är vackrare. Jag har för mig att det var en klädesaffär där vid torget (alltså huset med det vackra kaklet) men det är ju vanligt att folk bor i anslutning till sina butiker så jag antar att det är någons hem också.

  SvaraRadera
 7. Så trevligt att se bilder från Trinidad! Du har verkligen rest runt och upplevt mycket! Det kaklade huset är jättefint! Hoppas få se lite kaklade hus nu i Portugal. I Porto ska det visst vara vanligt, ja även i Lissabon förstås.

  Betr galler så har vi galler här nere i Andalusien också. Både på fönster och grindar. Vi hade svart galler på vårt hus men installerade nya fönster med vitt runtomkring. Sen målade vi gallren vita. Fräschare och snyggare.

  SvaraRadera
 8. Du kommer att få se mycket vackert kakel i Lissabon! När jag vandrade runt i Alfama tänkte jag att det var onödigt att besöka kakelmuseet Museu do Azulejo eftersom halva stan var som ett museum. Hade dock en stund över och ändrade mig... det behövde jag inte ångra. Väl värt ett besök!

  SvaraRadera
 9. Jättefina fönster!
  Kramen!

  SvaraRadera
 10. Alla fönster tycks ha en historia att berätta och kanske är det inte den historia man väntar sig.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker dörren på första bilden ser så spännande ut. Huset på den andra bilden är väldigt vackert. Fina och exotiska bilder.

  SvaraRadera
 12. Alltid lika roligt att se bilder från "andra ställen" Och kul att du länkat till tidigare bilder - jag märker att jag har en del kvar att upptäcka på din blogg som jag inte sett tidigare. Trevligt! :)

  SvaraRadera
 13. JAH HOLLIS: Det är rätt roligt när man väntar sig (eller har förutfattade meningar om) att saker och ting ska vara på ett visst sätt och de sedan visar sig vara helt annorlunda. Då märker man - läs JAG :) pratar för mig själv alltså - hur enkelspårig man är.

  MONA: Innanför den dörren finns det en stor lägenhet med en härlig innergård där vi satt och åt utsökta middagar (det har jag skrivit mer om här). Godaste hummern jag någonsin ätit. Den var visserligen olaglig (det finns strikta regler om djurhållning osv. i Kuba) men inte mindre god för det. ;D

  DELLA: Jag tänkte att jag måste visa lite positivare bild av Trinidad. :) Och så har jag ju skrivit över 1000 inlägg under åren så inte ens jag har koll på allt jag har postat. Därför har jag lagt till en sökfunktion i vänstra kolumnen. Den funkar inte till 100% eftersom den inte visar inlägg från 2006 t.ex. Den hittar dem men sedan tar det stopp. Då får man använda Bloggers sökfunktion eller titta i Byrålådan istället.

  SvaraRadera
 14. Det fönstret är ju verkligen vitt! Gillar det där kakelmönstret!

  SvaraRadera