16 maj 2010

Easter Parade

Jag tyckte mycket om filmen Revolutionary Road och hade höga förväntningar när jag skulle läsa Easter Parade av Richard Yates (vars bok med samma namn filmen baseras på). Boken överträffade kanske inte men motsvarade mer än väl mina förhoppningar om att den skulle hålla samma höga kvalitet. Det finns ingen speciell handlig att prata om utan det är mer som en ganska tragisk beskrivning på amerikanskt medelklassliv i två generationer i stil med life sucks and then you die. Långt efter att jag hade lagt ifrån mig boken funderade jag över de två systrarnas levnadsöden.

3 kommentarer:

 1. Tack för upplysningen om kolasåsen, vad kul att få veta lite mer! Tur att man bloggar, vänner från hela världen!

  Ang. ditt boktips, tackar, man behöver lite ny inspiration, har inget på gång just nu. Känns väldigt tomt....sista boken jag läste fångade mig aldrig.

  SvaraRadera
 2. Har sett filmen men inte läst boken, brukar ofta läsa bok först och se film efteråt och då brukar jag ibland bli besviken, men tvärtom som Du gjort tror jag är bättre.
  Det finns jordgubbscider kvar så kom Du, inte så skönt på balkongen ikväll men med en pläd så klarar det sig!

  annette

  SvaraRadera
 3. ANNELIE: Jag fick kolasås som fyllning till pannkakor på Påskön - bildbevis här. Det var inte alls tokigt. Annars har jag skrivit ett inlägg om manjar eller dulce de leche som kolasåsen också kallas här.

  Om du läser nåt bra så tipsa gärna!

  ANNETTE: Nej, den ordningen (först bok sedan film) är inte bra alls, oftast blir jag besviken. Märkte att jag skrev lite otydligt... det är alltså två olika böcker av Yates. Revolutionary Road har jag inte läst, bara sett filmen. Boken Easter Parade kan jag rekommendera, filmen vet jag inget om. Inte ens om den har filmatiserats.

  SvaraRadera