21 augusti 2010

Jag vägrar dö nyfiken

heter Babben Larssons bok som jag precis har läst ut. Titeln är helt underbar och stämmer väl överens med min livsfilosofi men den lovar för mycket. Boken är som en kväll på Norra Brunn (blandad med en del allvar i lättläst form) - rolig för stunden men lämnar knappast några djupare avtryck. Mycket av innehållet har man hört förr. Med viss tvekan får boken en 3:a, dvs. läsvärd, för att jag hör Babbens sköna gotländska stämma när jag läser citaten från hennes karriär som ståuppare. Borde kanske ha lyssnat på ljudboken istället.

8 kommentarer:

 1. Just när det gäller Babben så är ju rösten och dialekten väldigt viktig tror jag.
  Hon har en skön inställning till många saker, säkert gått igenom en del jobbiga saker som gjort henne till den hon är idag.
  Libanesisk mat är så gott, finns en restaurang i Linköping som har supperfin Libanesisk mat, och jag gör även en hel del själv.
  Humus finns nästan alltid i min kyl.

  Ha en bra fortsättning på helgen, somna inte i soffan ikväll, i så fall åt andra hållet;)

  annette

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte jag hoppar på den som första val då. ;) Är lite splittrade (mer än vanligt) i bokläsandet just nu, får inte till något sammanhang. Tar lite här och lite där. Men det löser sig nog.

  SvaraRadera
 3. Hon har verkligen glimten i ögat och har en förmåga att göra mej glad! Även om det inte är djupa tankar!
  Ha det gott. Lissen

  SvaraRadera
 4. ANNETTE: Jag gillar också Babben men hellre då live eller på tv för i bokform var det inte så lyckat. Att hon har gått igenom saker i sitt liv, det kan hända, men vem har inte det. Tror inte att hon är värre drabbad än någon annan. Det var roligt att läsa om hennes liv men jag hoppades på mer än "en pratstund".

  Nej du, ha ont på båda sidorna... it ain´t gonna happen. Får läsa mer medryckande böcker så jag håller mig upprätt, haha.

  DELLA: Om du litar på mitt utsökta smak ;) så är det helt rätt slutsats. Känner mig också lite splittrad och det var antagligen därför jag valde att läsa Babbens bok för jag tänkte att den är lättsmält. Vi kommer igen, eller hur?!

  LISSEN: Jag blir också ofta glad när jag hör henne (Inte alltid för jag tycker att hon rör sig för mycket under bältet. Hon är så bra att hon inte skulle behöva ta till såna billiga publikfriande knep) och det behöver inte alls var djupsinnigt alla gånger men boken var lite väl "tunn".

  SvaraRadera
 5. jag vill jättegärna läsa den. ska så fort jag får tid =)

  SvaraRadera
 6. KARIN: Du hittar nog tid. Fast jag fattar inte hur du hinner med... helt obegripligt! Jag tycker att jag läser ganska mycket men det är bara en bråkdel av dina bokhögar. :D

  SvaraRadera
 7. Babben har jag lyssnat pa live tva ganger i min hemstad (konstigt egentligen) och tyckt om henne. Inte visste jag hon skrivit nagon bok, men tror inte jag har lust att lasa den.

  Och sa fick du en liten halsning fran mig i Philadelphia :)

  SvaraRadera
 8. Susanne: Vad kul att få ett livstecken från dig! Nån hälsning från Philadelphia har jag inte fått förr. Har faktiskt tänkt på dig och undrat hur du har det. :) Jag vet inte hur jag "ramlade över" den här boken. Inte så att jag ångrar över att ha läst den men det finns så många andra som är mer läsvärda. Önskar dig en fortsatt fin semester och ser fram emot att få kika på dina foton från resan!

  SvaraRadera