1 januari 2011

Ett ljug och sex sanningar


eller var det tvärtom? BP hade en rolig utmaning på sin blogg för ett tag sedan. Jag lyckades tyvärr inte lista ut det rätta svaret men snor helt fräckt idén och bjuder på mina sanningar och lögner. Jag vet inte vad som är svårast: att lista sex sanna påståenden och ett falskt eller tvärtom men efter lite funderande... här kommer min lista. Och nu undrar jag förstås vilket påstående som är ljug. Gissa på bara - och motivera gärna! Jag säger inget... än.
 1. Jag har visat prov på mina ryskakunskaper för en bartender i Madrid.
 2. Jag har torkat vita byxor under en handtork på en restaurangtoalett i Ronda.
 3. Jag har varit nära att drunkna i Stilla havet.
 4. Jag har firat nyår med Carolina Klüfts klasskompis i Ecuador.
 5. Jag har fått ett äktenskapserbjudande från en kanadensare i Managua.
 6. Jag har smitit från notan på ett hostel i Guatemala.
 7. Jag har skurit bort en bit av tummen i en skärmaskin.

  27 kommentarer:

  1. Du har inte smitit från notan!

   SvaraRadera
  2. Tror som Anette. Inte kan väl lilla du smita från notan? Allt det andra är mer väntat!
   Du, tog dig på ordet. Skulle precis lägga in mina foton när jag läste din kommentar.
   Har nog aldrig riktigt kommit ur trotsåldern . För det mesta gömmer jag det väl men den finns där under ytan när man skrapar lite lätt!

   SvaraRadera
  3. Efter att ha läst alternativen tänkte jag också direkt att du inte har smitit från notan (innan jag sett den första gisningen).Rakryggad, sann, ärlig, ansvarsfull, empatisk är adjektiv jag förknippar med dej via bloggen! =)

   SvaraRadera
  4. Härligt med Nyårsdagen! Man kan läsa om dina fantastiska resor, vilket ju nästan vat ett måste för att klura utt ditt ljug. Men det är svårt ändå:
   1. kan man sjunga finska barnvisor och har rest i Ryssland så kan du säkert språket också.
   2. Tveksamt såvida du inte menar Rhonda Valley i Wales
   3. Jo
   4. Sån't händer
   5. Japp, det kan också vara sant
   6. Tveksamt
   7. Det kan ju hända vem som helst.
   Är jag klokare nu: Nääää
   Gissar ändå på sexan med reservation för sjuan då den inte är reseorienterad.

   PS. 1 000 tack för länken förresten:-) Å ha ett riktigt Gott Nytt År Pumita. Kanske dags för land nummer 23 eller var det 25;-) DS

   SvaraRadera
  5. Hihi, vad kul att läsa era kommentarer! En liten rättelse bara: nej, jag har inte varit i Rhonda Valley. Däremot finns det en stad i södra Spanien som heter Ronda som jag har besökt. Det är sanning. Stavade alltså fel men har rättat det nu. Men om jag har torkat ett par byxor under en handtork i nämnda stad... vem vet?

   SvaraRadera
  6. P.S. BP, jag hoppas på land nr. 26 i år. Det blev ju inget förra året (jag stannade i Sverige och läste böcker, haha) så nu är det dags. Gärna låångt bort! ;)

   SvaraRadera
  7. Noop smita från notan gör man bara inte :) eller???

   SvaraRadera
  8. Känner inte dig annat än från bloggen så det får bli en vild gissning...
   Jag tror att nummer 7 är falskt. Varför vet jag inte :)

   Ha ett gott nytt år!

   SvaraRadera
  9. Först tänker jag att du absolut inte kan ha smitit från notan, men inser att du kan ju ha varit glömsk också, så då är det ju sant.

   Efter att ha tänkt lite mer tror jag att den osanna är den med byxorna i Ronda. De var säkert inte svarta utan hade en helt annan färg.

   God fortsättning på dig! :)

   SvaraRadera
  10. Svar: Okay då, får väl fortsätta satsa på sexan då med reservation för sjuan - ha, ha, ha - precis som jag gjorde i mitt första svar;-)

   PS. Klart att du har torkat ett par byxor under hårtorken i staden som heter Ronda eller nå't - frågan är bara om dom var vita;-)

   SvaraRadera
  11. Anna: Nehej? Jag är ingen "snäll flicka" som många verkar tro. Om ni bara visste. ;)

   Lairama: Sjunde sinnet, kanske? ;)

   Susanne: Jag hade inte svarta byxor med mig i Ronda. Det var vår men nästan +40 grader varmt i Andalucía (+39 i Córdoba).

   BP: Du kanske ska tänka om... och någon hårtork har jag aldrig nämnt. Vet inte ens om jag äger någon.

   SvaraRadera
  12. Allt skulle kunna vara sant! De 6 första är alla från resor. På sådana händer det en massa annorlunda och konstiga saker och på alla dom ställen du skriver om har du ju varit om jag inte fattat fel. En del av grejerna kan jag dessutom räkna ut att är sanna efter vad du har skrivit i tidigare inlägg. Nr 7 passar inte in med övriga. Men att ha VITA byxor när man reser...hm...
   Slutsats - jag vet inte, men jag satsar på 7:an. :-)

   SvaraRadera
  13. Tänker du på Norge då som land nr 26? ;-)

   SvaraRadera
  14. Tror inte du har smitit från notan... /sobri

   SvaraRadera
  15. Della: Vilken iakttagningsförmåga! Solklart för mig nu men när jag skrev inlägget tänkte jag inte på att de sex första handlar om resor. Men å andra sidan, det bevisar ju inget, haha. Tidigare inlägg, hmm, det var det jag var rädd för. Försökte söka i bloggen men eftersom Blogger inte hittar bland de äldre inläggen blev jag lite osäker på vad jag har skrivit och inte skrivit.

   Jag har inte fått det rätta svaret än, så mycket kan jag säga... kommer att skriva ett nytt inlägg eller ett par om de alternativ som finns. Jo, Della, de var vita - iaf innan. Så amatörmässigt! ;D

   Sobri: Nej, det trodde inte jag heller att jag skulle... ;)

   SvaraRadera
  16. Oj, oj, du har skrivit massor! ;-) På direkt och mellan raderna.

   SvaraRadera
  17. Jag tror att nummer tre är falsk.

   Femman har jag en MYCKET stark känsla av att jag läst om på bloggen, så den borde i alla fall vara sann.

   SvaraRadera
  18. Jag menar inte "på direkt" utan "både direkt", men det förstod du va?

   SvaraRadera
  19. Nu har jag ändrat mig (när jag vet att det första var fel) och tror på 4:an. "Firar" nyår gör man väl knappast när man är sjuk, och du verkar inte vara någon namndroppare direkt. :-)

   SvaraRadera
  20. Della: Ja, jag veet! Kan ju aldrig hålla tyst. ;) Vet inte om det är tur eller otur att jag inte kommer ihåg själv... det vet man inte förrän efteråt, haha.

   På tal om Norge som land nr 26, jag har ingen aning. Det vet man aldrig. Har visserligen inte varit där så varför inte. Men jag hade tänkt mig lite längre bort. Problemet (och nöjet) är att det finns så många att välja bland.

   Elisabeth: Man ska lita på sin intuition men det är inte alltid den har rätt. ;) Jag säger inget så har jag ingenting sagt.

   SvaraRadera
  21. Della: OK, det var också ett alternativ. Logiskt låter det iaf. Sista ordet är nog inte sagt ännu.

   Jo, jag förstod, men jag läste det tre gånger först. :)

   SvaraRadera
  22. Nämen, på riktigt - ta Madagaskar du och berätta sedan hur det var. Norge sa jag bara för att du inte har varit där. Madagaskar blir bra.

   SvaraRadera
  23. Jo, jag menar på riktigt. Fast Norge står iofs inte på 10-i-topp-listan. Det gör däremot Madagaskar, en av mina drömmar. Det vore superhäftigt. Jag kanske ska... Ska kolla lite. Det är ju lugnare där nu har jag för mig. Inga pingviner men lemurer är också söta. Verkar helt OK. =)

   SvaraRadera
  24. Allt verkar kunna vara sant... :-) Jag tror inte du försökt att smita från en nota medvetet... men omedvetet är det inte otänkbart. Det har hänt mig någon gång.

   Jag gissar på att nummer 7 är falsk.

   SvaraRadera
  25. Della: Namndroppare? Nja, njäe, det är jag inte, om du menar att försöka imponera på nån med att ha samröre med kändisar. Nej, verkligen inte. Kändiskap gör ingen förmer än någon annan. Möjligen att jag ser det som en kul grej. Inte så att "jag har stött på den och den kändisen och vad kul det var" utan snarare mer åt "När jag mötte Lassie"-hållet. Ju knäppare desto roligare.

   SvaraRadera
  26. Håller med dig.

   Men nu är jag jättenyfiken på vad som är det rätta svaret. :-)

   SvaraRadera
  27. Inte meningen att hålla er på halster men har bara inte hunnit. Sorry! The whole truth uppdagas ikväll, skulle jag tro. :)

   SvaraRadera