7 april 2011

Tema fredag - grönt, gult eller orange


Jag är ingen gourmand och blir sällan lyrisk över mat men camarones al coco (kokosräkor, en typisk maträtt från Campeche, fast utan skinka för mig) som serverades på El Bastión de Campeche fick mina ögon att tåras. Otroligt gott och så vackert upplagt! Min medelmåttiga bild gör den här matupplevelsen knappast rättvisa. Kocken ser ut att ha lagt ner hela sin själ i att komponera den. De mexikanska färgerna rött, vitt och grönt är en fröjd för ögat och passar perfekt till Tema fredag.

16 kommentarer:

  1. Det var en annorlunda tolkning men färgerna finns ju där! :O))

    SvaraRadera
  2. Oh, så vackert, ja så säger jag ofta om mat som är så fint serverad och tillagad.
    Låter oxå så gott när Du beskriver maten!

    Sv. på Din fråga vi tog två olika soppor, en gurksoppa och en rödbetssoppa, två olika sorters typisk polsk köttgryta.
    Sedan smakade vi av varndras mat;)

    Mycket gott!
    Ha en bra fredag!

    SvaraRadera
  3. Läckert, färgrik mat ser alltid gott ut.
    Trevlig Helg!

    SvaraRadera
  4. Jag älskar ju kryddig mat, så jag tror det skulle passa mig oxså:)
    Färger som finns med i orange, gult o grönt som temat är :) Ha de gott.. fin fredag:)

    SvaraRadera
  5. Ser riktigt smaskigt ut!
    Vad är det för sås, vad smakar den?

    SvaraRadera
  6. Åh vad jag började längta tillbaka till Mexiko när jag såg din bild och klickade på länken till restaurangen! Det är verkligen ett härligt land, och de har mycket god mat. Och mycket färger!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  7. Så vackert! Jag skulle nog älska maten på dina resor:-)
    Ha en fin helg. /Anette

    SvaraRadera
  8. Mycket vackert och gott, ser det ut! Undrar när smakinternet kommer?

    SvaraRadera
  9. Wow det där ser mycket gott ut. Inte utan att jag blev sugen på något att stoppa i munnen nu. Vacker mat är något som är viktigt tycker jag.

    SvaraRadera
  10. Inget fel på den bilden. Det ser läckert ut, och färgerna finns där.

    SvaraRadera
  11. Maten måste också tilltala ögat för att smaka gott...och det gör den verkligen. Blir litet avundsjuk på dig som ätit denna som det verkar läckra rätt!

    SvaraRadera
  12. Snygg bild på mat och nu blev jag riktigt hungrig ut för det ser så gott ut!

    SvaraRadera
  13. Sa du medelmåttig... Skämtar du???? Bilden är enastående och kocken gjorde ett konstverk av rätten. Just också att de mexikanska färgerna kom fram. TOPPEN inlägg - sunt bara att jag är allergisk mot räkor :-(

    SvaraRadera
  14. Så oväntad tolkning! Gillar hur riset fått fin form! Men visst är det trist att använda blixt och upptäcka att allt det som såg så gott ut blir så platt?
    Hoppas att maten inte hann kallna under tiden den piffades till!

    SvaraRadera
  15. Gillar man kryddstark mat är Mexiko the place to be, den saken är klar. Currysåsen var välkryddad och passade perfekt till räkorna och den sötaktiga kokospaneringen. Kan tänka mig att skinkan hade bidragit med lite sälta till rätten och passar säkert också bra ihop även om det låter som en konstig kombo i mina öron.

    Nej, jag skojar inte. Det är perfektionisten som hoppar fram och vill ha hela tallriken på bild. Dessutom får jag inte fram den ljuvliga smaken på bild... men det är förstås att begära för mycket, I know.

    Anni: Nejdå, den var precis lagom het.

    SvaraRadera
  16. Det låter väldans spännande!

    SvaraRadera