14 maj 2011

Veckans fönster - valfritt


Ska detta föreställa ett fönster? Jo, faktiskt! Nästan likadant som hundfönstret men från insidan den här gången. Bilden är tagen samma eftermiddag som jag landade i Cancún. Planet fick cirkla runt en bra stund för att ett häftigt åskmoln hade parkerat sig över staden men när vi landade sken solen igen. Väl framme på hotellet (klockan hade hunnit bli tre på eftermiddagen) bestämde jag mig - helt utmattad - för att sova ett par timmar innan det var dags att bekanta sig med Centro histórico och få lite mat i magen. Vaknade ett par timmar senare av en jättesmäll och rusade till fönstret. Vevade rutorna för att kunna kika ut och kunde nöjt konstatera att det inte var en jordbävning, bara en häftig åskknall. Himlen öppnade sig och vattnet forsade på gatorna. Tack så mycket för den välkomsthälsningen, Cancún! Jag kröp ner mellan lakanen igen och sov till morgonen - 14 timmar i sträck. Det var precis vad jag behövde. Fler bidrag till Veckans fönster finns på Susannes fotoblogg.

14 kommentarer:

 1. Häftigt val av fönster! Ja, livet kan vara ett riktigt äventyr ibland! Så skönt att det inte var en jordbävning och att du fick sova sött!

  I min del av Spanien är det också lite risk för jordbävning mm. Senast var det ju nu i Lorca där ca 90 000 invånare fick tillbringa natten ute på stan och 80 % av huset bedömdes som skadade mer eller mindre, dessutom 10 dödsfall. Ruggigt. Men hela Costa del Sol är ett jordbävningsområde och vi vet om det!!

  SvaraRadera
 2. Cancún?? Åh då kopplar min hjärna direkt till Cozumel - där har jag varit. Tänk att jag får resa med dig till så många olika ställen. Det var en period i mitt liv jag for runt på samma sätt som du.....nu tar jag det lugnare med det.

  Trots den smala springan i ditt fönster ser man hur vackert det är där utanför - ja inte vädret då förståss - men husen!

  SvaraRadera
 3. Kul att se dina Mexiko-bilder! Det är ju ett sådant vackert och färgstarkt land, och riktigt dramatiskt blev det ju för dig. Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 4. Ibland kan man vara så där helt borta när man vaknar plötsligt. Speciellt när man egentligen skulle behöva 14 timmars sömn till. :-)
  Kul att få en liten story till bilden.

  SvaraRadera
 5. Intressant och häftig historia till din bild den här veckan. Verkar vara ett spännande resmål!

  SvaraRadera
 6. Spännande utsikt! Oftast är det ju mera intressant att få se utsikten än själva fönstret :)
  Efter en sån resa är det nog extra skönt att få sova i en skön säng till smattrande regn och åska. Åska under flygturer tycker jag däremot är riktigt skrämmande numera efter att ha varit med om några riktiga åskväder utanför Brasiliens kust.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 7. Det är så härligt att få resa med dig du fina beresta bloggvän..jag njuter av allt du visar och knapprar ned..

  SvaraRadera
 8. Oj, först när jag tittade på bilden tyckte jag det såg ut som vit snö, men det var ju bara taken på något utanför.

  Jo, tropiska åskväder är häftiga. Jag gillar dem och njuter av skådespelet.

  SvaraRadera
 9. Urhäftigt fönster!!! Å tänk att det kom väl till pass till ett inlägg också. Ibland står väderns makter på ens sida - du fick ju 14 timmars sömn som du behövde. Väderguden måste ha älskat dig;-)

  SvaraRadera
 10. Inte så kul för Dej men lite roligt för oss att få denna historia berättad om det lite udda fönstervalet!
  Kanske var bra med ovädret, så Du fick sova ut,det hade Du nog glädje av under resten av resan!

  annette

  SvaraRadera
 11. Häftig bild på ett häftigt väder! Verkar som du vaknade pigg och utvilad sedan...??

  SvaraRadera
 12. Härlig utsikt där i ditt smala fönster! Så annorlunda mot den utsikt jag visar. Njuter av dina bilder från Mexico!

  SvaraRadera
 13. Ja, hellre åska än jordbävning om jag får välja. :-)

  SvaraRadera
 14. Cecilia: Jag har aldrig upplevt en jordbävning så det vore spännande... en liten och ofarlig menar jag då. ;) Förstår att t.ex. invånarna i Lorca måste tycka att jag är helt galen, och det kanske jag är, men det bjuder jag på. Om jag har uppfattat situationen rätt så var det dessutom de sämst ställda som drabbades värst också… fast iofs så är det väl alltid. :(

  Pysselfarmor: Cozumel ligger ju inte så långt ifrån Cancún så miljön är antagligen snarlik. Jag kom aldrig dit eftersom jag valde att resa runt på Yucatán-halvön. Kringflackandet tänker jag fortsätta med så länge jag orkar och har lust. Måste ju ha nåt att tjata om på hemmet. ;) Åskväder är fascinerande.

  Lena: Tack detsamma! Fram med alla Mexiko-bilder bara. :) Dramatiskt kanske är att ta i men visst undrade jag ett tag var jag var när jag vaknade så hastigt! =)

  Della: Ja, det händer kanske inte på varje resa men om jag vaknar så där plötsligt har jag ingen koll på var jag är nånstans. Värst var det när jag reste runt i Centralamerika eftersom jag var i så många länder på kort tid. Första tanken när jag slog upp mina gråblågröna: känner igen rummet men vilket land/vilken stad är var det nu igen? =)

  Larans: Rekommenderas varmt!

  Ninni: Du har rätt, det är ofta utsikten som gör fönstret. Och visst, det var länge sedan jag sov så sött. Det var en lyckad återhämtningresa. Du måste ha upplevt riktigt otäcka flygresor från Brasilien. Enda gången jag hamnade i ett riktigt läskigt åskväder var just när jag var på väg till Bolivia via Sao Paulo. Över Atlanten kan mycket hända.

  Anna: Alltid roligt om jag kan bidra med lite ”reseunderhållning”. :)

  Susanne: Visst, lite spänning i livet skadar inte. ;)

  BP: Ja, eller hur. Brukar iofs inte ha känningar däruppe men den här gången verkade di ha överseende med mig och min ogudfruktighet eller vad det kan tänkas heta. H*n har inte gett upp hoppet än kanske (men det har jag, haha).

  Annette: Sömn var precis vad jag behövde. Lite lustigt att det var så bra tajming bara, enda gången det regnade ordentligt på resan. Mina fönsterval är väl alltid udda, hoppas jag iaf. ;)

  Ninni: Har aldrig mått så bra! :)

  Karin: Det är det som är fascinerande med Veckans fönster. Man får se så många spännande tolkningar.

  Jah Hollis: Jag håller med du!

  SvaraRadera