26 februari 2012

Bildligt talat

31 kommentarer:

 1. Aj aj aj. Man ska inte låta sig förledas av skönheten. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, det har jag fått känna av, mycket påtagligt! De är släkt med Musse och hans avkomma som jag gjorde mig av med vid flytten.

   Radera
  2. En kollega hoppade över en mur och SATTE sig på en sådan här. Det sägs att de fick hålla på att plocka taggar ur baken på honom rätt länge.

   Radera
  3. Aaautch, då kom jag lindrigt undan! Jag känner en som försökte få bort taggarna från handen med tänderna... Det gick inte heller så bra. Hennes tunga blev taggad. :/

   Radera
 2. Mmm, får mig att tänka på julafton!!!
  Djungelboken där BAloo samlar djungelns frukter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aah, vad festligt, hade inte en tanke på den filmen fast jag gillar den jättemycket! Jag förknippar kaktusfrukter med sol och värme.

   Radera
 3. Det ser taggigt ut. Fast det är i alla fall bra att taggigheten verkligen SYNS, inte som med en kaktus jag såg en gång. Den var alldeles luden, som päls liksom, såg det ut som alltså. Det visade sig dock att den inte var speciellt luden och mjuk när det väl kom till kritan. ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är luriga, de där rackarna! =)

   Radera
 4. Monsterväxter som man nog ska hålla stort avstånd till.
  Själv minns jag Korsika, ungar, taggväxter och stort högljutt elände. Fast om det var just den här växte vet jag inte. Fokus var helt och fullt på taggarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, så tråkigt! Barn är lite för snabba ibland.

   Radera
 5. Spontant tänkte jag: en variant på julen, den spanska alltså.
  Kan tala om för dig att vi importerade ett gäng från Teneriffa en gång. De överlevde i fem år på fönsterbrädet.
  Dessutom åt vi kaktusfrukter (dock inte från just denna variant) en gång, vilket vi aldrig kommer att göra om. En vecka på toa räckte för resten av livet om man säger så;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrattar gott åt dina kaktusfrukter! I Mexiko kallar man dem nopales och det är typ lokal husmanskost. Jag åt en sallad med nopales i Cancún och den var riktigt god. Mängden verkade vara precis lagom eftersom den inte alls hade samma ödesdigra konsekvenser... snarare perfekt för mig tröga mage efter flygresan.

   Radera
 6. Här gäller det alltså att hålla sig till det rent estetiska. Det gjorde inte ont alls att titta på den där bilden.

  SvaraRadera
 7. Du, jag är tacksam att inte alla delar min kärlek till de vita topparna. Där i Canazei var det fler än nog. Rena Autobahn i pisterna på sina ställen.
  Ganska trist, har ju bara varit iväg under lågsäsong tidigare.

  SvaraRadera
 8. Jag ska absolut inte gnälla. Vi hittade allt nästan folktomma platser med guidens hjälp. När jag tog min bild hade vi åkt med buss högt upp i bergen(svindlande tur) och till perfekta backar.Magiskt! Du hade nog gillat en varm solvägg(18 grader varmt i byn!!!) och något gott att dricka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Jag måste ju gnälla lite för ordningens skull. ;) Vintersemester kanske inte är något jag väljer själv men skulle jag bli bjuden på en resa till Alperna så skulle jag inte tacka nej. Dessutom älskar jag ju berg, även de snötäckta, bara jag slipper klättra.

   Radera
 9. De där bären - kan de användas till något? Ätas, färga med, ....?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det undrar jag också... om man kan äta den här sortens kaktusfrukt. Har ingen aning.

   Radera
 10. Svar: Bilder från stationscaféet har du ju redan sett. Var nära att läga upp ett "skyltfönster" med cheesecake ikväll när datorskrället fungerade igen. Maken är värd sina 1,96 m i guld kan jag säga. Men jag orkade bara inte...
  Du har ju frågat efter bildbevis förra veckan också. Lovar att tänka på dig:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet. Men vill gärna se hur det ser ut på insidan med. :) Jag ska inte tjata, ta det när du hinner och har lust. Och när tekniken funkar. :)

   Radera
 11. Så varmt och skönt det såg ut ... jag blir ressugen! Och håller helt med dig - denna veckas triss var inte lätt, det syntes tydligt på antalet bidrag strax efter midnatt! Jag brukar fascineras av hur många som sitter och väntar på tolvslaget i vanliga fall (har de inget annat att göra på lördagar ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen många som är i startgroparna vid midnatt! Jag kan visst också lägga in mitt bidrag där vid tolvsnåret men det är isf för att jag är uppe fortfarande, en riktig nattuggla som jag är, inte för att tävla om att komma upp först. =)

   Radera
 12. Samma kaktusar med sina röda bär/frukter växer vilda överallt här nere nu.

  Jag visade också en bild för ett tag sen här på bloggen. Det är väl fikonkaktusar som man kan äta. De ska vara rätt goda har jag hört. Har dock aldrig smakat några.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Cecilia! Då vet vi det. :)

   Radera
 13. Frukter som inte verkar så lätta att plocka.
  Kanske inte ens går att äta?
  Ser festligt ut, snygga färger. :-)
  Kaktustaggar har jag respekt för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får nästan ha en rymddräkt på sig... om man nu har det rätta knycket som Baloo! ;)

   Radera
 14. Det där såg varmt ut, inte precis som Norrbotten i februari där jag befinner mig.. haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, allt är relativt. Norrbotten på sommaren är kanske inte varmare än Spanien men ofta varmare än Stockholm. Inga kaktusfrukter däremot, vad jag vet. ;)

   Radera
 15. Härliga färger men vem sjutton vågar ta de bären?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med en lång tång kanske...

   Radera