24 juni 2012

Hallå... någon där?


Nu är midsommarn firad, Agaat utläst (fantastisk roman, läs den!) och pappershögarna på skrivbordet har minskat... det återstår bara några dagar till den långa ledigheten. Jag har parkerat min cykel någon annanstans, inte här vid datorn alltså, och väntar på att semesterkänslan ska infinna sig. Det är oklart var... det finns många ställen att välja bland som synes på bilden ovan... ingen biljett bokad så jag får hoppas att jag hamnar på den där fläcken på kartan där tiden går långsammare. Under tiden sitter jag och fibblar på min nya lur. Vi får se vem som är smartast av oss två. I will do my very utmost för att vinna den kampen. Har hela semestern på mig så jag är optimistisk... än så länge. Om jag är snäll får jag säkert ta kort med finfina kameran också. Det blir alltså lugnt här på bloggen ett tag framöver... inte så att jag överger Pumita men hen behöver också vila och ta igen sig. Lev väl!

24 kommentarer:

  1. Hmm.. funderar lite över varför klockan är något och 32 på två av tiderna och trettioett på en...
    Skönt med obokad semester :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har funderat mycket på det... och kommit fram till att tiden går långsammare i just den zonen. ;) Obokat känns som det enda rätta just nu, att få göra "preciiis vad jag vill" i en hel månad... tanken svindlar. :)

      Radera
  2. 10 grader, timmar av regn... som tydligen ska åtföljas av - timmar av regn. Så är läget här. Var ute för några ärenden och sprang endast mellan bilen och några dörrar, men hann bli blöt i alla fall.

    Semesterkänslan mycket låg alltså, men dottern mailade från Fiji och där det var prima liv. Får njuta lite av hennes glädje i stället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch ja, det ser inte bra ut... men å andra sidan då har det kanske regnat färdigt när semestern börjar... Hela sommaren kan ju inte regna bort - eller?!

      Fiji låter alldeles underbart! För ett par år sedan kom jag överens med en kompis om en födelsedagsdejt på Fiji men just det året gick planerna upp i rök av olika anledningar. Men drömmen finns kvar. Då kan vi ju ha din dotter som guide, visst? ;)

      Radera
  3. Anybody home?! Japp, I am;-)
    Så du har semester och om du är lika smart som jag tror att du är så har du flytt landet och detta gräsliga väder. Hoppas på många bilder från... ja det lär jag väl veta sedan.

    Hänger inte riktigt med vad du fibblar med - en lur - hoppas det inte är en topplur;-)

    Ha en härlig semester Pumita!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också hemma än så länge (ska bara rensa skrivbordet först innan jag kan vara lös och ledig, väckarklockan ringer tre gånger till och sedan gömmer jag den längst in i garderoben, haha) men fortsätter det så här så tar jag första bästa flyg vart som helst! Nej, kanske inte Grönland men det är inte mycket som går bort just nu.

      Önskar dig mycket sol och många fina dagar! :)

      P.S. Jaha, det var en kLURing det där... min nya lur är en htc one x, en smart phone alltså, än så länge garanterat smartare än undertecknad men jag kommer igen, jag lovar! :) Och kom inte dragandes med några skämt om wifi-problem... det gäller att välja rätt serienummer. ;)

      Radera
  4. Vilken frihet som hägrar. Göra vad du vill... hm. Hur ska du kunna välja?? Men en flygbiljett någonstans låter helt ok, har inte kollat på den allmänna väderkartan men det kanske finns någonstans i världen där det inte regnar och är 12 grader varmt...
    Jag är faktiskt riktigt nöjd med att jobba.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har helt rätt - hur ska jag välja? Blunda och peka känns som det enda rätta men kan bli hur fel som helst. Inget fel på mitt semesterväder så här långt men jag är ju inte dummare än att jag inser att det inte kommer att hålla hela vägen... =)

      Radera
  5. Tänk om man skulle våga ta första bästa flyg vartsomhelst. Jag vill inte heller till Grönland. Vi reser i princip aldrig på sommaren, utan tillbringar hela sommaren på stugan, men kanske i september reser vi iväg bara vi hittar några dagar då det passar alla.

    Du ska ha en riktigt skön semester Pumita och lev väl du med. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tanken svindlar, som sagt, men eftersom Grönland inte är ett alternativ och inte Ibiza heller så vill jag inte ta risken. ;) Om det är någorlunda fint väder kan jag mycket väl kunna tänka mig att tillbringa semestern här hemma för det är trots allt återhämtning som är det viktigaste just nu. :)

      Radera
  6. Klart du måste vara smartare än en smart! Överlista den! Åk sedan till de länderna där du får en minut extra. Tiden måste gå långsamt när man är ledig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vinner på envisheten om inte annat! =)
      Allra bäst vore Det tidlösa landet men jag har inte hittat den kartan ännu... och den lär inte finnas på någon flygplats.

      Radera
  7. Vad skönt det låter att bara fixa en biljett någonstans utan planering. Vad det gäller vädret kan jag rekommendera Portugal ;) Vi har haft över +30 i tre dagar nu...dvs om man gillar värme. Annars finns det ju så många härliga platser att åka till. Du hittar säkert något spännande. Lycka till och ha en jätteskön och lååååång semester. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Portugal är helt underbart så din rekommendation är mycket välkommen. :) Lite väl varmt för mig kanske... runt 25 är idealet för mig... fast bättre än 12 grader och ösregn förstås. Just nu är det bara fint här hemma, runt 20 och blå himmel. Abraços :)

      Radera
  8. Jösses flicka lilla!Så GÔTT med lediga veckor och tom agenda! Du kommer säkert att hitta på något härligt!
    Själv sitter jag på ett hotellrum i södra Tyskland. Ljummen kväll,maken sover och det är ett hiskligt liv från alla spårvagnar som passerar nedan. Men det är GÔTT och ledigt. Imorgon packar vi bilen med lilla dotters grejer och far norrut. Några lediga dagar utan planerat. Får se vart vi hamnar!
    Ha dè!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter alldeles underbart! Trots spårvagnsskrammel. :) En tom agenda är guld värd. Ska bli kul att se om vi kan överraska oss själva. ;)

      Radera
  9. Ha det underbart under Din semester, njut av friheten och helt klart kommer Du att övelista Din "smarta", dom är faktiskt rätt så dumma ibland!

    Ha det gott, själv kör jag två veckor till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Annette! Kämpa på de sista veckorna! Sägs vara de längsta på året men du fixar det. ;)

      Jag är nästan-kompis med smartingen men mycket återstår att vänja sig vid.

      Radera
  10. Lev väl där ute i vida världen medan Pumita vilar och tar igen sig!
    En lur kan vara ett nog så stort orosmoln men väldigt spännande att överlista, visst?
    Hoppas vi ses när du kryper tillbaka in i Pumitaskinnet efter en härligt lång semester, full av upplevelser och glädje!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag firar första semesterdagen (imorse alltså eftersom det är måndag) med att gå upp kl. 6:24!!! Jag är vansinnigt morgontrött i vanliga fall (döden leder med 1-0 när jag slår upp mina blågröna) och inte hade jag sovit ut heller eftersom jag var tvungen att heja på Spanien halva natten... hur ska detta sluta?! =)

      Pumitaskinnet behöver omvårdnad och vila men tids nog kommer det att passa som en smäck igen (känns lite tight just nu)! Till dess ska jag leva livet... och när jag har en stund över smyger jag runt och kikar vad ni andra har för er. ;)

      P.S. Luren är inte dum men det är inte jag heller. I-landsproblem i ett mobilskal... ;)

      Radera
  11. Kan vara klokt att välja en plats där tiden verkar gå långsammare. Noterar den lustiga tiden på jordgloben. Det verkar som du kan behöva lite extra tid... om jag förstår dig rätt. :-) Hoppas du finner sommaren under din semesterresa. Blir säkert en intressant och rolig resa, fullt med spännande bilder som vi får se sedan på bloggen. Du får ha det så bra vart du nu än åker. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har förstått det helt rätt! :) Min första riktiga semester på ett par år, varje minut är värdefull. Fast det handlar väl mer om kvalitet än kvantitet. Och det behöver inte alls bli i långtbortistan, det kan bli en kopp kaffe i Säffle, vem vet. ;)

      Radera
  12. Antar du hittat din flygstol till något för mig okänt resmål och kan bara hoppas att du har det bra och kommer tillbaka med nya bilder från främmande land.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte riktigt än... måste återfå mina krafter och komma i semesterform först och förbereda en del saker till livet efter semestern. :) En flygstol har jag iofs bokat (till "de tusen sjöarnas land") men det är inte den jag tänkte överraska mig själv med. ;)

      Radera