15 februari 2013

Veckans fönster - kärleksfullt


Varken rosa skimmer eller romantiskt hjärtflimmer hos Pumita om du mot förmodan hade väntat dig det. Risken är inte överhängande, vilket framgår tydligt om du har kikat in här tidigare. Jag måste hålla stilen någorlunda och tolkar veckans fönstertema på äkta Pumita-manér med vardagskärlek.

Men hur tänkte jag egentligen? Det kan man undra... Lugn, jag förklarar! När du kliver in i en liten kvartersbutik (som t.ex. här på en bakgata i Alicante) känns det som att du har handlat där så länge du kan minnas. Farbrorn bakom disken hälsar vänligt och undrar hur din dag har varit. Du säger ngt om den tryckande värmen och torkar dig i pannan. Hans fru sedan femtio år tillbaka kikar nyfiket från rummet bakom där hon tar sig en liten merienda och undrar om det är hennes väninna som är på ingång. Hon vill för allt i världen inte missa det senaste om Alex och Magdas bröllopsplaner. Du tar vattenflaskan och kexpaketet och får med dig ett par bananer som är fina idag, tittar lite förstrött omkring dig och undrar om det var ngt mer som... visst ser det lite slitet och ruffigt ut men det känns så hemtrevligt att handla där. Du tackar med ett leende på läpparna och säger ´ta luego, vi ses... för visst ses ni snart igen. Bemötandet är hjärtligt - inte varje dag man blir kallad för skatt och älskling i matbutiken - och du vill gärna höra Magdas version av historian med de borttappade ringarna. Hasta la próxima!

32 kommentarer:

 1. Som vanligt...vanligt och perfekt till veckans tema.Dina tolkningar/förklaringar är alltid lika spännande...oftast en av helgens höjdpunkter att se fram mot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag ville förmedla en känsla och utan texten hade det inte fungerat. :)

   Radera
 2. Ah så fint, det är som en liten berättelse och jag vill veta mer! Perfekt tolkat!

  SvaraRadera
 3. Fin beskrivning av ett vardagligt och kärleksfullt möte :)
  http://fotochip.wordpress.com/2013/02/15/karleksfullt/

  SvaraRadera
 4. Du..jag tassar just bakom dig där..ser och känner..kärlek..helt klart kärlek. Jag älskar sådan små butiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg dig i ögonvrån, Anna.

   Radera
 5. I know the feeling :) Precis som när man får ett varmt leende och blir kallad "love" i vardagsengland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir nästan kär... bara nästan. ;)

   Radera
 6. Inte är det något problem att skriva kärleksfullt om mat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det men det var inte mat jag tänkte på i första hand, inte den här gången. ;)

   Radera
 7. Känner kärleksvibbarba där i butiken. Värmen, mmmmm...
  Härligt jobbat Pumita!

  SvaraRadera
 8. Nej, det förstår jag att du inte gillar det där rosaskimrande som även jag tycker är ganska så puttenuttigt. Vardagen kan innehålla så mycket kärlek ändå och ska göra det för att vi ska orka leva. Den historia du berättar om ditt kärleksfulla fönster tycker jag skildrar det på ett alldeles utomordentligt sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du "känner" ju mig... inga rosa skynken här inte. Livet är sällan himlastormande lycka (för de flesta får jag väl tillägga för det finns de som åker berg- och dalbana också) utan man får ta vara på de små guldkornen. Nu blev det så där sliskigt och klyschigt... äsch, du fattar.

   Radera
 9. Nej inte hade jag förväntat mig gullegull i rosa eller rött här på din blogg (inte på min blogg heller om man bortser från gårdagens engångsföreteelse);-)
  Kul med din story om den där lilla matbutiken. Vi tänkte i liknande banor. Jag menar Spanien har ju hur många helgdagar som helst där butikerna är stängda. Men den lilla oansenliga matbutiken runt hörnet finns alltid där för dig. Å det som förvånade mig är att deras sortiment som ofta staplas i en salig röra både på höjden och på bredden är riktigt bra. Vi hade två runt hörnet där vi bodde och den ena hade t o m makens favo konjak 103. Lyx och lycka... och kärlek!
  Bra tolkning Pumita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du hade väntat dig gullegull... då hade jag nog ramlat baklänges. Vi är inte riktigt skapta så. ;) Gillar också den saliga röran, skönt som omväxling mot system och ordning här hemma.

   Radera
 10. Kärleken finns där man upptäcker den, men...

  SvaraRadera
 11. Fin tolkning och en härlig berättelse! Det är viktigt med vardagskärlek här i livet, får inte glömma det!

  SvaraRadera
 12. Underbart, så som det ska vara när man går in i en liten butik. I min närbutik jobbar det mest snorkiga människor som nästan aldrig drar på munnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist! Men om du börjar... menar inte att du är sur och grinig utan bara att det kan smittas. ;)

   Radera
 13. Härligt med ett sådant bemötande....det känns igen även från andra länder. I närheten där jag bor finns en "kvartersrestaurang" med god mat och sådant trevligt bemötande...där säger ägaren alltid ....min vän hur är det idag när man kommer. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lika trevligt! Då går man gärna tillbaka och handlar också.

   Radera
 14. Den tolkningen köper jag utan tvekan. Fint fönster.

  SvaraRadera
 15. Vet inte om min kommentar gick i väg som den skulle. Här kommer den igen: Den tolkningen köper jag utan tvekan. Fint fönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då, den kom med, som du ser. Jag har fibblat fram och tillbaka med ordverifieringen så det är lätt att bli konfunderad. Just nu är den inte på eftersom blogger har snällt slängt alla ryska kommentarer i spamlådan.

   Radera
  2. Beträffande Malmö så sägs alla malmöiter hysa någon slags hatkärlek till sin stad. Så var det kanske förr innan stan blev mer kontinental och livfull för en 10-20 år sedan. Och visst är det så att rapporteringen om de dåliga sakerna som händer i stan ofta får överskugga allt det trevliga som händer hela tiden.

   Radera
 16. Ett "kärleksfullt" vardagsmöte att uppskatta - och förmedla detta!

  SvaraRadera
 17. Kvartersbutikskärlek. Vilken fin tolkning! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har uppfunnit ett nytt ord som jag adopterar raskt. ;)

   Radera
 18. Så skönt att få följa med dig in där och handla :) Tycker vi ska återinföra det lilla. Kvartersbutiken och kvarterspolisen , det lilla postkontoret . Det är så man håller ihop. Kittet i samhället s.a.s. Saknar det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Mer sånt, kitt alltså. Det var klokt sagt. :)

   Radera
 19. Jag blir alldeles varm i kroppen när jag läser din fina beskrivning om hur ett besök i den lilla matbutiken är där i Alicante. Just precis så där kan det ju vara ibland. :-)
  Detta att känna sig välkommen och uppleva sig som en stamkund fast man kanske bara är på platsen under en semestervecka kan fylla på viktiga behov och depåer som inte alltid blir tillfredsställda här hos oss i kalla nord. Sådana sinnliga upplevelser stannar kvar i minnet länge, ja kanske för evigt. Trevligt varje gång det sker, det är kärleksfullt.

  SvaraRadera