26 juli 2013

Ordlös lördag - arbete

43 kommentarer:

 1. Haha nu ställer jag samma fråga till dig som du till mig. Voffor gör di på detta viset? Baka, baka lite kaka eller vad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, det var kul att få bjuda igen. ;) Det kan du få fundera på... njae, jag ska inte vara sån... de tillverkar tacos på löpande band (maskinen där bakom laddas med deg och så kommer det ut precis lagom stora och runda tacos. Såg rätt lustigt ut! Jag ställde mig lite försynt i dörröppningen och tog ett snabbt kort och när jag precis vände mig om och låtsades som ingenting fick jag höra ägaren ropa: Kom in, kom in, stå inte där! Du får komma in. Haha, kände mig ändå lite obekväm men tog ett kort till. Tjejerna verkade inte lika förtjusta i idén... eller de tittade inte åt mitt håll iaf. Det var ganska mörkt där trots att det var öppet mot gatan.

   Radera
  2. Fniss, det är inte lätt att komma undan obemärkt med sin kamera hur mycket man än försöker :)
   Tyckte väl att den där valsen påminde lite om en spagettimaskin men sen fick jag inte ihop det. Tack för avslöjandet, nu slipper jag ligga sömnlös och grubbla över mysteriet i natt :)

   Radera
  3. Du måste ju få sova så du orkar skylta sedan. ;)

   Radera
 2. Men herregud - vad hittar du allt??? Snacka om arbete - fin bild, kan se ovilja i att de ser lite reserverade ut. Men det skulle jag också göra om nån kom o ville ha en bild på mig i mitt lilla tjänsterum på södra station.
  Men snyggt Pumita o exotiskt som alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, säg det! Har tur som "springer på" saker. ;)

   Radera
  2. I Valladolid skulle jag ju skrivit, hihi.

   Radera
 3. Påminner om en liknande "brödbakningsmaskin" jag såg i Indien. Den spottade ut färdigbakade bröd med en enorm hastighet! Fascinerande att stå och titta på! Snygg bild du fick, man riktigt ser att kvinnorna inte är bekväma med situationen!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fascinerande! Pumita och teknik är helt inkompatibelt så jag bara gapar när maskinen spottar ut tacosar i rasande fart. Precis lika stora (eller små, de är som större kaffefat i storlek) och jämna i kanterna. Jag fattar nada.

   Radera
 4. Kul att se, undrar dock vad hälsovårdsmyndigheten skulle säga om detta, men den kanske inte finns i Mexiko. Spännande och fin bild :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga vita rockar och mössor så långt ögat når. Men det varierar. Jag har visat en bild på tacobak tidigare och den finns här.

   Radera
 5. Arbeidsomme kvinner i et bakeri? Flott bilde i alle fall.
  Ha en deilig lørdag.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2013/07/27/ordlos-lordag-65/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, det är en taquería*, alltså en liten restaurant som säljer tacos. De två kvinnorna stod för tortillabaket. Kan tänka mig att det går åt en del... till tacos, burritos, enchiladas och allt vad de heter.

   *ett bageri som tillverkar tortillas kallas för tortillería.

   Radera
 6. Jag gillar deras arbetskläder! Skön bild, och du blev ju inbjuden att ta den. Säkert hade de protesterat vilt annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det råder säkerligen ingen brist på temperament men kanske skulle de inte säga emot ägaren. Det är min tolkning av situationen dvs. Honom såg jag aldrig, hörde bara rösten... och försvann ganska snabbt från platsen, haha.

   Radera
 7. Aha jag funderade på vad för arbete de utför. Jag var tvungen att kika på de andra kommentarerna. Nu vet jag hur det går till. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så konstigt för det är ingen vanlig syn här hemma.
   Önskar dig det samma. Kul att du har kommit igång igen efter datortrassel!

   Radera
 8. Nej fick igång den gamla, men där finns en sårbarhet som jag skall ta itu med. Jag har kontaktat supporten så det blir nog bra ett tag till iaf. Jag avvaktar med en ny. Jag lutar åt att skaffa en Mac istället och kanske sänker de priset lite på dem när de nya kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det låter klokt. Det gäller att planera sina datorköp... om man inte hamnar i krisläge förstås. ;) Utan dator under en längre tid är ingen höjdare.

   Radera
 9. Där ser man! Maskinerna tar över .... och vi blir sittandes .... ett lugnare arbete blir över ... eller?

  http://birgittas.wordpress.com/2013/07/27/bw-saturday-10/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu förstår jag inte riktigt hur du menar med lugnare arbete. Undrar om det är mindre slitsamt att sitta vid en maskin som spottar ut tortillas än att jobba "för hand"... det är iaf mindre rörligt och därmed skadligt.

   Radera
 10. Hmm, ibland är det nog bra att man inte ser vad som sker bakom, inne i köken. ;-)
  Inga mössor eller hårnät på damerna, men så sitter de inte i Sverige heller! Men de har satt upp håret och det är ju bra. Hår i maten är inte roligt alls, verkligen något som får mig att tappa aptiten när jag finner hårstrån i maten. Nåja, smakar säkert gott när dessa tacos är fyllda med något gott och serverats ihop med en kylig öl. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, fast hon hade ingen mössa heller, din sushi-dam, om jag ska vara petig. ;) Hon var väl i Sverige? Nej, hår i maten vill man ju inte ha men samtidigt är jag inte överdrivet kinkig... det behöver inte vara kliniskt rent bara jag slipper kackerlackor och magsjuka. :p

   Radera
 11. Funderade på tacoskal innan jag läste vad du skrev;-)
  Dom är säkert mycket godare än dom man köper i affärerna här.
  Ha en skön lördagkväll;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nybakat och färskt är alltid godast. Jag tycker bäst om de som är gjorda av majsmjöl och inte vete.

   Radera
 12. Mhm - och vi kommer gärna och äter upp resultat :)

  SvaraRadera
 13. Ja du däet är olika här i världen kan man säga. En liten träpall sitter hon på där mitt i smeten..jisses..bilden är helt makalös..med en vinkel som jag är så glad i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att hon har en liten fläkt där under hyllan, om den funkar dvs, för det blir nog riktigt svettigt annars.

   Radera
 14. Hahaha, extra passande eftersom vi just ätit tacos, tortilla och mexikanska pitabröd som sonen fixat till middag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt med en stadig tacomiddag efter allt arbete du visar!

   Radera
 15. Så det är tacos de tillverkar. Det såg inte jag. Undrar om det bror på att jag södrig äter dem;-)
  Suveränt arbete... om man gillar tachos. Nej jag skojar bara. Rent spontant tänkte jag inte på tachos utan på klädtillverkning i Asien. Ungefär samma sak fast tvärtom;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju undra vad du har ätit eftersom du sluddrar så! ;) Jag gillar tacos. Det är helt OK att du inte gör det. Håll dig till dina polska inälvor du så får jag fler. ;)) Fast det kan hända att du skulle ändra uppfattning om du smakade på riktiga majstacos istf de där farbrikstillverkade här hemma. Hm, det där sista förstår jag inte riktigt.

   Radera
 16. Tur att du stannade till där vid tacotillverkningen, det blev ju ett utmärkt bidrag till temat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att fota allt man ser... alltid går det att använda till nåt. Och inte bara som bloggfoder, kul att ha som minne också. :)

   Radera
 17. Härlig bild! Ser annorlunda ut än vad vi är vana vid i Sverige. Å andra sidan vet vi ingenting om hur det ser ut i köket på restauranger med mera. Tror att där sker många "hårresande" (hihi) saker som vi inte vill veta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det man inte ser, det lider man inte av... fast magknip kan man ju få. ;)

   Radera
 18. Exotisk bild på temat... spännande att se kvinnors liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar att fota vardagsbilder och det är kul när man får chansen.

   Radera
 19. Åh, de där tortillamaskinerna med sitt löpande band är ju hur läckra som helst. Har också stått fascinerad framför sådana i México. I Nicaragua såg jag dem däremot aldrig. Där var det rejält hantverk som gällde. Det vattnas allt lite i munnen på mig när jag ser dem, för de mexicanska tacosen är ju jättegoda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går inte att jämföra majstortillas med vetetacos... och "handgjorda" är bäst förstås. Mmm! Men i brist på äkta vara har jag faktiskt klämt i mig två stycken fusktacos ikväll och en Corona också. Det är inte ofta jag dricker mexöl hemma men den passar perfekt i sommarvärmen.

   Radera
  2. För att inte tala om de tortillas man gjorde på den allra spädaste majsen. Mmmm, har aldrig smakat något godare. Inte alls lika de vita platta utan tjockare med en gulgrön ton, ungefär som en tjock pannkaka.

   Njae, ölen kan jag vara utan. Och värmen är väl inte så hög att det krävs öl för att svalka sig - jag trivs som fisken i vattnet. ;)

   Radera
  3. Ja, det är fascinerande att finns så många majssorter i alla möjliga färger! Den godaste tortillan jag har ätit var faktiskt i Belice. Fick vara med i "köket" och tillaga från grunden... hade riktigt ont i fingrarna efter att ha pressat loss kornen som skulle räcka till tortillas för alla. Men kul var det!

   Corona gillar jag men det blir inte ofta som sagt. Inte så att jag förgås av värmen men det räcker med runt 25 grader när man inte får vara utomhus eller vid vatten.

   Radera