21 juli 2013

Skyltsöndag - ikon

I din kära närvaro. Farväl Comandante...

Vi vill att de/ni ska vara som Che. - Fidel
  Hittade gamla bilder från Kuba. Där gillar de stoora skyltar!

16 kommentarer:

 1. Nämen nu får du ge dig - här kommer det nya inlägg hela tiden medan jag knappt hunnit kolla ditt raka lördagsspår ;)
  Börjar förstå den fulla vidden av det förra statistik-inlägget :)
  Och inte har jag kommit iväg till Kuba heller trots att ön, med sina pampiga skyltar, en gång var ett drömmål.
  Om du har postat dagens andra skylt medan jag är på Kuba så kanske du får vänta lite på en kommentar. Kan åtminstone skryta med en skylt idag. http://wp.me/p1YIih-33X
  ...eller inte. Kan en jacka vara en skylt, vad säger skyltjuntan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag hade en PLAN igår... och då gick det ganska snabbt att sno ihop. Vi glömmer det där med statistik! Du vet ju att det finns lögn, det finns förbannad lögn och så finns det statistik. ;)

   Jag hamnade på Kuba "av en slump", "hade tid och pengar över och resan skulle gå om en vecka..." men det ångrade jag inte en sekund! Rekommenderas med andra ord. Om du åker nu är du väl hemma om en vecka eller två. Jag lovar att ta det lugnt med bloggeriet så länge. Eller de har väl internet där också... eller helt fritt är det nog inte men svårt att tänka mig att PUMITA skulle ha hamnat på svarta listan.

   Klart jackan är en skylt! Det kan jag säga innan jag har sett den. Litar på ditt omdöme och förutsätter att andra också gör det. :)

   Radera
  2. P.S. Det blir ingen andra skylt. Det var ett undantag som bekräftar regeln. :)

   Radera
 2. Och i fredags var det årsdag för sandinisterna ... har nog några bilder på Sandino-skyltar nånstans, men var? Håller mig närmare dagens realiteter med min skyltning denna gång.
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2013/07/parkering-pa-en-skyltsondag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det missade jag. Har inte så bra koll på dem, känns på nåt sätt avlägset... även om det inte borde. Sassa kom säkerligen ihåg. Vad har hänt med henne förresten? Helt osynlig i helgen, hmm. Dagsaktuella skyltar är precis lika bra. :)

   Radera
 3. Gillar de där skyltarna, det är något maffigt och exotiskt över dem, dessutom var/är ju Che en riktig ikon, oavsett vilket land man bor i.

  Tack för gratulationen, fast det hade nog passat ännu bättre i går då det var Margareta. Mamma gav mig ett av de vanligaste andra-namnen som finns i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycka vad man vill om Che men en ikon är han. Vänder sig förmodligen i sin grav pga all kommers som drivs i hans namn.

   Okeej, då har vi en till sak gemensamt: dubbelkäringar som firar flitigt under veckan. Fast jag har iofs inte firat namnsdag sedan jag var barn. :) Kan bara tillägga att det andra namnet inte är Fredrik. ;) Den finska fruntimmersveckan har bara kvinnonamn nämligen.

   Radera
 4. Upp till kamp! Parkeringsplats finns hos mig!

  SvaraRadera
 5. Kuba ligger väldigt högt upp på min att-göra-lista. En stor brist att inte ha varit där. Nästan pinsamt ju. Tänk bara så många bilder jag skulle kunna ta till skyltsöndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vill se "det gamla Kuba" är det hög tid nu (eller har varit länge redan)... inte för att förändringar gör landet mindre intressant, bara annorlunda.

   Radera
 6. Å är inte dessa skyltar ofta handmålade också??! Minn något dådant även från USA. Å jag gillar blafforna, de syns åtminstone och är tydliga med sina budskap;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag ingen aning om, kanske det. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om stora skyltar. Om det är reklam blir jag lätt knottrig, dvs. allergisk men annars beror det väl på var de finns (om de stör omgivningen) och vad som är budskapet.

   Radera
 7. "Aquí se queda la clara, la entrañable transparencia, de tu querida presencia, comandante Che Guevara..."

  Jag har faktiskt träffat en av hans kusiner för en massa år sedan. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den har jag inte hört på länge. Får "gräva fram" på Youtube. :)

   Oj, det var inte illa! Jag har inte kommit närmare Che än till järnvägskorsningen i Santa Clara. ;) Mausoleet har jag sett förstås... där jag föll för honom, rent bokstavligt. Det har jag skrivit om här och det finns en gammal dålig bild också.

   Radera
  2. Japp, det minns jag att jag läst. :)

   Radera