22 juli 2013

Smaskens eller inte


Della visar en filur som snuskar sig men Pumita är ingen härmapa... jo, lite men det finns gränser för hur mycket en känslig läsare tål. Godsakerna här behöver en ordentlig dusch innan de hamnar i min ratatouille-gryta. Bilden tog jag på marknaden i Alicante.

10 kommentarer:

 1. Ska du använda alla de där paprikorna du visar utgår jag från att det blir en ratatouille-gryta för väldigt många ;-) Får man komma..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du får komma! Ta med dig halva grannskapet för det räcker och blir över... =)

   Radera
 2. Absolut oätliga i min lilla bok. Är allergisk mot paprika, magen reagerar med att bestämt avvisa sånt skit. Skulle antagligen inte överleva i Mexiko men i Spanien lyckas jag göra mig förstådd. Sådär nu har jag snuskat mig nog och förreste knorrar det sig i hårbottnen när jag ser paprikor :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trist! Jag gillar paprika men min mage är inte heller stormförtjust. Vet inte om de äter såå himla mycket paprika i Mexiko... mer chili, tror jag. Kanske lika illa det, för dig alltså.

   Radera
 3. Svar: varsågod:-)

  Älskade marknaden i Alicante, men den i Gdynia är faktiskt strået vassare för att vara ärlig.
  Å att tvätta grönsaker- skojar du!!!??? Lite skit skurar magen ju;/)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig varit mer allvarlig. ;) Det är många händer som har tagit i dem... och du vet väl att majoriteten av svenskarna inte tvättar händerna efter toabesök (som ett exempel bara... blääk!).

   Marknaden i Alicante är mysig men inte på ngt sätt speciell. Kan tänka mig att det finns mer att se på motsv. i Polen och Tyskland t.ex.

   Radera
 4. Känns som om de paprikorna var av varierande kvalité. Ratatouille...hm, det var längesedan jag gjorde. Tack för tipset ;0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig med... även om jag gillar det. Mer som vintermat. :)

   Radera
 5. Förstår inte vad du har emot min filurs beteende? Han hade chansen - han tog den. ;)
  Ratatouille på enbart paprika? Med den mängden så gäller det bara att ha en mycket stor gryta och sedan har man matlåda för flera dagar. Slipper det där med att alltid ha besvär med att komma på vad man ska laga för något, trots mängder av (osorterade) recept i plastfickor och pärmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lite svårt att förstå att du försvarar det där beteendet... tills det slog mig att han kanske är släkt med Staren. Men ändå, äckligt är det. ;)

   Nänänä, inte bara paprika. Jag har mycket lök och tomater i min, och goda örter. Vad gör man inte för att slippa stå i köket för jämnan... fast i ärlighetens namn måste jag säga att jag inte har matlåda så ofta. Lite för bekväm kanske. ;)

   Radera