22 augusti 2014

Veckans fönster - spårigt

Det ser mer snårigt än spårigt ut men jag kan försäkra er om att jag åkte med den här spårvagnen många gånger. Det finns ett spår under med andra ord, hur otroligt det än verkar. Inte helt lätt att förstå att man befinner sig i en storstad när hållplatsen ser ut så här. Staden heter Amsterdam och hållplatsen ligger på ett sidospår vid Surinameplein. Surinam är som bekant en före detta nederländsk koloni och ligger i Sydamerika inklämd mellan fransk och brittisk Guayana. Minsta landet på den kontinenten. Så nu vet ni det. Vem som helst kan se att det finns fönster i både spårvagnen och huset bakom så det behöver nog inte påpekas. Trevlig helg till er alla!

23 kommentarer:

 1. Visst ser jag fönstren och spåren tvivlar jag inte på att de finns! Visst är det gott med helg! Ha det bra du också :)

  SvaraRadera
 2. Helt OK med både fönster och spår! Lite lärdom blev det också, är ganska dålig på Sydamerikas geografi! Faktiskt lite skämmigt!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Tack tack magistern för den lektionen,,det hade jag ingen aaaaning om..är inte så hemma i den delen av världen kan jag säga. :) Spårvagnar är charmiga..jag gillar Göteborgs spårvagnar som tar mig runt på ett härligt sätt..särskilt bakom Götaplatsen borta på Aschebergs..där är det bergochdalbana i spårvagnsvärlden.

  SvaraRadera
 4. Haha, jag trodde det var en bild från Göteborg! Där ser ju spårvagnarna ut sådär. Nästan.

  SvaraRadera
 5. Japp, Surinam är för mig ett lite udda land i Sydamerika. Mest för att det är det enda land på kontinenten där man pratar holländska.

  Det ser lite vårlikt ut där i Amsterdam bland spårvagnarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte konstigt alls, bilden är tagen i slutet av april och då var det vår i Amsterdam. :)

   Radera
 6. Ja funnes det inte ett spår därunder skulle de där vagnarna verkligen vara på villovägar!

  SvaraRadera
 7. Det är då inget fel på varken ditt minne eller din bild! Att du t o m minns Surinameplein som ligger på ett sidospår! Det enda jag minns av Amsterdam är Vlamse frites med majonäs, bitterbollen, herring sandwiches och fotboll. (Var där under fotbolls-EM 2000). Japp, spårvagnarna minns jag också, men promenerade mest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vet du varför? För att på nästa bild i min byrålåda finns skylten på Surinamepleins polisstation. Annars skulle jag nog inte haft så bra koll. Och du tänker bara på mat och nöjen du. ;) Jo, jag promenerade mycket också men mitt hotell låg en bit utanför så det tog kanske 10-15 min med spårvagnen att komma till centrum.

   Radera
 8. Jag måste gnälla lite på Amsterdammarna eller vad folket nu kallas ;-) Enkelspårigt ser det ut. Kollar man på huset i bakgrunden så är det lika kantigt som spårvagnen, ganska tråkigt... för dem alltså, men fint fångat av dig ;-) Äsch, jag vet att många av husen i Amsterdam är fantasifulla och fina, försöker bara pressa fram någon form av kommentar ur min överkokta hjärna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dammarna vet jag inte så mycket om... de har mest kanaler, har jag för mig. ;)
   Det här huset ligger en bit utanför stadskärnan och jag håller med om att det inte är så vackert, finns betydligt finare arkitektur på andra håll i den nederländska huvudstaden.

   Radera
 9. Ha! Ja, det ser ut som att den åker på gräset. Kul vinkel du fick till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bet nästan i gräset själv. Nejdå, inte så farligt. Vinkel vet jag inte... för det fanns så mycket grönska runtomkring att vinkeln inte spelade så stor roll. :)

   Radera
 10. När jag gick i högstadiet (Hedenhös tid alltså) hade vi besök i klassen av en man från Surinam. Jag var så fascinerad över hans kostym med korta ärmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, då undrar man ju var du gick i skolan när ni hade så spännande besök. Själv blir jag fascinerad över ett land vars huvudstad heter Paramaribo. Smaka på den! Bara namnet får en att vilja åka dit för att se hur det är. Kanske finns det massor med kostymer med korta armar där. ;)

   Radera
  2. Ofta är det ju namnen på ställen som gör att man bara måste åka dit. Om inte annan för att undersöka kostymärmars längder. Eller något annat, som man får för sig.

   Radera
  3. Just precis, man får för sig så mycket. =)

   Radera
 11. Oavsett om där finns spår eller inte, så går iaf inte den här bilden, och säkert inte fordonet också, spårlöst förbi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, bara den håller sig på spåret och inte kanar ner i diket så är jag nöjd.

   Radera
 12. Ser ut som den fastnat i gräset, den har helt enkelt åkt ur spår!;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle man kunna tro men faktiskt inte. Jag tror att föraren har kisspaus. ;)

   Radera
 13. Fina färgkontraster med grönt och blått. Spår (under spårvagnen) och många fönster i bilden!

  SvaraRadera