8 december 2008

Utan Ord


Vad vill du berätta med din bild?
Kedjan pågår till tisdagkväll ca kl 19. Läs mer om reglerna här.

28 kommentarer:

 1. Wow, jag hann först! Så går det när man inte går och lägger sig när man borde.
  Skylten på din bild får mig att fundera. Något är förbjudet, men vad. Att trampa på en överrock? Eller att dansa på någons grav? Mystiskt.

  SvaraRadera
 2. Från Påskön? Förbjudet att gå på liggande statyer? Det borde väl vara rätt självklart att inte göra. Fast på vissa ställen i världen tex. i Tikal har jag blivit rätt förvånad hur mycket folk rör vid och går på gamla sevärdheter. Nu är min bild uppe och förhoppningsvis blir det lite gissningar var den är tagen. Har uppmanat till det.

  SvaraRadera
 3. Kund du behärska dig?

  SvaraRadera
 4. Kunde du behärska dig? (ska det vara, jag skriver lite slarvigt ibland)

  SvaraRadera
 5. Kul skylt, ha en fortsatt fin måndag!

  SvaraRadera
 6. BENGAVOICE: Jaså, du kom inte heller i säng i tid. ;)

  Intressant teori om skylten. Det ska bli spännande att läsa vad andra har kommit fram till. Och så berättar jag lite senare varför jag valde just den här bilden.

  TERESITA: Det var min första tanke också. Ska en sån här skylt verkligen vara nödvändig?! Men tydligen.

  Jättekul med en gissningslek! Sånt gillar jag. :)

  DELLA: Jag kan försäkra dig om att det inte var någon "kund" inblandad här. Fingrarna hänger inte alltid med när man skriver, det känner jag igen. Jag var i närkontakt med parkvakten kan jag avslöja.

  LOTTA: Tack! Önskar dig detsamma!

  SvaraRadera
 7. Förbjudet att gå på något så mycket begriper jag;) Men på vad...nära vulkanens kant kanske??

  SvaraRadera
 8. Jag är med ffg. Apropå din bild tänker jag direkt på att man inte ska sparka på den som redan ligger! Men det finns det väl ingen som gör?!?!
  Kramis

  SvaraRadera
 9. Välkommen Lilalili! Man önskar att det vore så väl. Som tur är handlar den här skylten inte om att det, att risken här skulle vara överhängande, menar jag.

  SvaraRadera
 10. ahh, det tog en stund innan jag hade räknat ut vad det var!

  SvaraRadera
 11. Förbjudet att trampa på gamla soppåsar eller?/Lis

  SvaraRadera
 12. NINNI och alla andra: Ja, förbudet kan vi vara överens om och om man sätter örat mot höger axel (sin egen alltså) när man tittar på bilden är det betydligt enklare att se vad det handlar om.

  SvaraRadera
 13. Förbjudet att gena ller klättra på ngn odef.bart!?

  SvaraRadera
 14. Jag trodde att dom var så stora att det inte finns en chans att klättra upp. Men det är kanske bara de som står upp som jag har fått se på bild. Andra kanske ligger ner och då måste de ju bli lättare.

  SvaraRadera
 15. Att skylten finns där betyder väl att det har varit folk som klängt på statyerna? Konstigt beteende, kan man tycka.

  Fast det är ett vanligt problem, det där. Moderna museet i Sthlm ibland haft bekymmer med besökare som petar på konstverken.

  SvaraRadera
 16. Inte helt ordlöst men nästan;)

  Kul skylt, lite fundersam över vad som är förbjudet;)

  Ha det så bra!

  annette

  SvaraRadera
 17. Tyvärr så förstörs ju många julprydnader, så därfär har man satt tomten bakom galler;)

  Ha det så gott!

  annette

  SvaraRadera
 18. Skylten är från Påskön och står bredvid en moai-staty som ligger ner. Att folk inte förstår att man inte rör än mindre klättrar på statyerna är för mig helt obegripligt! Min närkontakt med parkvakten var inte så farlig som den lät: hon gick runt till alla turisterna och "läste lagen för dem"... men hon blev ganska irriterad när hon kom med sina förmaningar och jag tittade förvånat (helt äkta, inte tillgjort) på henne och sa att vi respekterar altaren och har inte några planer på att trampa på dem. Det hände i en annan del av ön, inte just där den här skylten fanns. Men det var samma "amazon" som ropade i sin megafon när hon tyckte att jag gick för nära kraterkanten. Det var inte alls nära och där fanns det inte ens några skyltar.

  Till saken hör att jag hade läst om en finländare som hade burit sig riktigt illa åt på Påskön. Han hade snott åt sig en bit av en statys öra och åkt fast. Han blev kvar i finkan i några månader och fick höga böter. "Säg för Guds skull inte att du är från Finland, säg att du är svensk!", sa mamma till mig innan jag åkte iväg. Det frågar parkvakterna om eftersom de för någon sorts statistik över besökarna. Jag tyckte att det var säkrast så! *asg*

  SvaraRadera
 19. Min första reflektion när jag såg bilden var "Förbjudet att sparka o trampa på människor" samtidigt som jag tänkte att så kan det väl inte vara! Alltså förbudskylt mot något så självklart.

  Ja, synd att skylten behövs även om det "bara gäller gamla historiska statyer".

  SvaraRadera
 20. Om du inte förklarat hade jag inte sett vad som menades (kanske enklare när man är på plats förvisso, i rätt omgivningar) men det är ju otroligt att det ens ska behövas!

  Ha det finfint!

  SvaraRadera
 21. Förbjudet att gå på liggande statyer på påskön?

  /Caroline

  SvaraRadera
 22. Eftersom jag visste var du varit var det inte alltför svårt att klura ut vad som var föbjudet. Inte klokat att det ska behövas förbudsskylt. Skäms nästan över att vara av samma släkte som han som "tog en bit av örat". Om man tänker att den här lilla biten gör väl inget, den här lilla blomman märks inte, och ALLA gör det. Då är inget kvar. Jag tycker ibland det är jobbigt att ta en sten fast det är ok.
  Tack för kommentar hos mig. Har kommenterat själv nu. Det är ett konstverk i en församlingssal. De svarta partierna är speglar. Jag lyckades inte fånga dom riktigt.

  SvaraRadera
 23. Kul skylt! Förbjudet att kliva på ruinen, trästubben. Hmm... jag vet verkligen inte, blir sådär förvirrad av nya intryck ; )

  SvaraRadera
 24. Nu är jag också med :) Kul initiativ.

  SvaraRadera
 25. Sandbarnet: Om du följer mitt råd och vrider lite på huvudet (se tidigare kommentar) så ser du vad det är man inte får trampa på.

  Allt möjligt och omöjligt: Välkommen till Utan ord!

  SvaraRadera
 26. Förbjudet att klättra i berg då det består av porös sten... I guess... ;)

  SvaraRadera
 27. Señor Manolo: Om du vänder på skylten ser du vad för slags "berg" det handlar om. :) Stenen på hattarna var något porös men inte på själva statyerna vad jag kunde se.

  SvaraRadera