6 januari 2011

Pumitas sanningar 3 + 4

3 Jag har varit nära att drunkna i Stilla havet.
Ja, det är sant. På min resa till Ecuador badade jag i Stilla havet... eller badade och badade... skulle doppa mig och stod i vattnet inte alls långt ifrån stranden. Vågorna nådde mig upp till midjan ungefär (jag stod i sidled mot dem som man ska göra för att inte tappa fotfästet) när en undervattenström slet tag i mina ben, eller snarare hela mig, och jag for som en missil under vattnet. Jag plöjde längs botten mot stranden (inte ut mot havet, tack och lov!) och fick sand i öronen, i näsan och i munnen, överallt under badkläderna. Låg som en strandad val och flämtade i vattenbrynet innan jag lyckades kravla mig upp. Efter att ha duschat av mig det värsta höll jag mig snällt på tryggt avstånd från vågorna, satt på sanddynorna och tittade roat på eremitkräftorna som vimsade runt i sanden. Det var gött att leva!

Stranden där jag nästandrunknade heter Los Frailes (bild nr. 3, tagen vid ett annat tillfälle).

4 Jag har firat nyår med Carolina Klüfts klasskompis i Ecuador.
Ja, det är också sant. Precis som Della säger har jag skrivit rätt mycket... Jag är ingen namndroppare, möjligen Jag-mötte-Lassie-droppare (det är kul!), så därför står inte hela sanningen i inlägget om nyårsfirandet men påståendet är helt sant. När det gäller firandet var jag visserligen sjuk men det hindrade mig inte från att ta en drink på Wunderbar efter middagen. Hur ofta firar man nyår i Ecuador, liksom? Och dessutom sjunger ihop med Carolina Klüfts klasskompis, haha.

Här finns de övriga alternativen.

9 kommentarer:

 1. Alltså, jag har firat nyår i Ecuador och inte såg jag till Carolina Klüfts klasskompis inte. Jag vill bara säga det. ;-)

  SvaraRadera
 2. Nej, men du vet, det är få förunnat att umgås i di fina kretsarna. ;)

  SvaraRadera
 3. Behöver jag påminna dig om Rafa? ;-)

  SvaraRadera
 4. Hahaha, jag höll på att ramla av stolen. Neej, det ska du inte behöva göra. Sedan är det förstås olika vad man tycker är fiiint folk men han är ju en man av folket och honom hade jag mer än gärna träffat.

  För er som inte har koll på Rafa: Della har alltså haft en pratstund med självaste presidenten, Rafael Correa och jag är såååå avundsjuk.

  SvaraRadera
 5. Hmm... undrar om jag gissat rätt... det finns inte så många alternativ kvar nu... Jag ser fram den spääääännande upplösningen...

  SvaraRadera
 6. Äsch då, jag hade fel! Det lät otäckt med undervattensströmmen... och så påminde mig det om en gång när vi var i Frankrike. En dag var vågorna så stora att de på vissa ställen nådde hela stranden. Det var riktigt otäcka vågor, "långa" på något sätt, och de som försökte bada kom upp lika fort igen.

  SvaraRadera
 7. Mia: Det blir nån gång ikväll, skulle jag tro. Håll ut! ;)

  Elisabeth: Ja, det var läskigt. Fast det gick så snabbt att jag hann inte bli rädd förrän efteråt. Jag trodde att jag var beredd, vågorna var inte ens höga (men långa precis som du skriver, fattar exakt) och jag gick inte långt ut men det hände iaf.

  SvaraRadera
 8. Eftersom du delar upp dina sanningar och ljuget, så tror jag nog att jag inte har haft fel än, men jag väntar väl ett tag till;-)

  PS. Gillade din story om tummen. Påminde om nar jag försökte stoppa en torktumlare med pekfingret. Ungefär samma procedur som hos dig... Ds

  SvaraRadera
 9. NU har du fel. Det var ju ingen som ville tro att jag var falsk och oärlig, vilket uppskattas förstås. ;)

  Ang. pekfinger i torktumlare: frågan man ställer sig efteråt (precis som i mitt fall) är VARFÖR?!

  SvaraRadera