25 augusti 2013

Fototriss - randigt

Randiga tyger

på marknaden i Alicante

32 kommentarer:

  1. Detta var ena vackra tyger du har funnit på marknaden.

    SvaraRadera
  2. Oj, så vackert. Vilken underbar textil. Fint att du delade med dig! Så stilfull och ren!

    Ha en riktigt fin vecka!

    SvaraRadera
  3. Ibland är ränder inte bara randigt utan riktigt riktigt extra-skönt. Färgerna är så sköna :)

    SvaraRadera
  4. Underbara färger! Så där så man blir så glad av att se :)

    SvaraRadera
  5. Det kan man kalla tyger det. Och lite rosa ser jag, eller går det under beteckningen cerise?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Närmare cerise än rosa, iaf innan redigering, men för mig kvittar det lika för ingen av dem är ngn favvo. Förutom på husväggar och andra färggranna sammanhang i utlandet. Då gillar jag dem. :)

      Radera
  6. Himmel du verkar ha varit precis överallt du slutar aldrig att förvåna mig. Vilka sköna tyger så orientaliska så fina. Helt annat än mina handdukar kan man ju säga. Det är ju det som gör livet så intressant..olika stilar o sätt att dekorera är berikande.

    Psst du..det är härligt att mangla..det sköter ju sig självt. Man bara laddar på o går o gör nåt annat under tiden..typ bloggar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, du ser! Jag vet inte ens hur man gör. Har pressat med strykjärn under fuktig trasa (så gjorde min mormor) och det går rätt bra men kul är det inte. ;)

      Radera
  7. Randigt och färgstarkt. Du skulle haft musiken från mina bilder med som soundtrack. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inspirerad av ditt inlägg har jag plockat fram några låtar på YouTube. Riktigt skön musik som skulle passa perfekt som soundtrack! :)

      Radera
  8. fint, randigt och färgrikt!
    AX

    SvaraRadera
  9. Väldigt afrikanskt, randigt och snyggt!

    SvaraRadera
  10. Härligt !! Gillar verkligen ditt färgval här och ränder syns ju flera på korsan o tvären. Fast om jag ägde tyget vete sjutton vad jag skulle ha det till. Gardiner, klänning eller som väggprydnad är uteslutet. Men de är fina och passar säkert bra i något sammanhang jag inte kommer på just nu.
    Såg hos Staren att du fyller år. Grattis !! Firar med champagne och lyxig middag förstår jag. Du har väl tagit på dig den rosa dressen som matchar de rosa skorna med stilettklackar ;-) Haha.. kom på att du inte kan ha såna skor med din skadade fot. Nåja.. ha en skön kväll och en lika skön semester iallafall.
    Ja, besöken till Stockholm har blivit lite tätare. Har köpt en övernattningslägenhet i Älvsjö så vi slipper bo på hotell när maken får lust att plocka svamp ;-) Nä, men det är praktiskt och nog är det nog mest hos maken det drar att åka hem. Följer liksom bara med ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Njae, inte klänning men sarong kanske? Det såg ut att vara tunt och lätt och passar bra i solgasset på Malta. :)

      Jadå, jag fyller år... en gång varje år. ;) Men det är en vecka till nästa gång. Jag är ju inte hemma då så det är bra att du är ute i tid med gratulationerna. ;) Tack så mycket! :) Annars är jag inte så mycket för att fira födelsedagar... och oavsett vad jag firar gör jag det inte i en dress och stilettklackar. Om du tror det har du totalt misstolkat allt vad Pumita står för. =)

      Kul att du kan få det göttaste från båda ställen! Håll med om att det låter lyxigt att ha en övernattningslägenhet för att plocka svamp... hur ofta gör man det liksom. Älvsjö är bra, nära till mycket och kanske lite mer humana priser än inne i stan. Inte mycket till centrum iofs men det kanske blir mer när de har byggt färdigt.

      Radera
    2. Snälla Pumita !!!!!!!! Skojade självklart om rosa kläder och stilettklackar. Tror ganska så bestämt att jag vet vad du står för. ..och där ingår både humor och humör förstås ;-)

      Radera
    3. Jag veet! =) Det kanske var för få smileys i mitt svar. ;) Och du har alldeles rätt, jag har både humor och humör, haha. Mitt i prick! :)

      Radera
    4. Tack !! Blev lite orolig där ett tag. Pust ! Det är ju lite känsligt det här med "bloggvänner". Vill ju för allt i världen inte trampa någon på tårna. Nog om detta. Nu ska jag kolla in andra fototrissare och Måndagstemat och Helgbilden hos Marit och sen var det visst "Bilden talar hos Birgitta" på söndagar. Min make sa att jag var/är fanatisk. Höll på att skriva fantastisk !! Hehe..så lätt det kan bli fel ;-)
      Nu ska jag inte störa din söndagskväll mer för idag :-)

      Radera
    5. Trampar mig på tårna... jag som har ont i foten och allt. Nu får du ge dig! ;) Och du stör absolut inte!! Gillar dina besök ju och de långa kommentarerna. Visst är du fantastisk! :) Hm, undrar om din make tycker att det är fanatiskt att tjattra med en kompis i telefon eller vid ett fikabord (skillnaden är hårfin). Du kan ju fråga... eller be honom att gå ut och plocka svamp. ;)

      Radera
    6. Haha.. du är helt underbar !!

      Radera
  11. Här föll jag pladask! Gillar, gillar, gillar! Precis mitt i prick för mig!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att jag fick glädja dig så! :)

      Radera
  12. Tjusigt tyg, gillar de murriga färgerna och motivet. Fint också med en enhetlig triss, blir liksom extra snyggt :0)

    SvaraRadera
  13. Ursköna färger!
    Fira på ordentligt!

    SvaraRadera
  14. LOVE IT! Ja alltså ditt bidrag till randigt å konversationen med Anita! Ni är härliga båda två. Å nu verkar hon ju komma till 08 igen. Å jag gillar din väldigt diplomatiska kommentar om Älvsjö. Jag säger bara Stockholmsmässan, inte mera. Det räcker.

    PS. Å vem vill trampa en Pumita på tårna även om hon har en frisk fot;-) Inte jag iaf!!! DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Diplomatisk? Nu är jag inte med... det var min ärliga mening. Vad är det för fel på Älvsjö? Jag skulle inte ha ngt emot att bo där. Ngt centrum att tala om finns det inte, som jag skrev, men om man har en övernattningslägenhet betyder det att man bara ska sova där och då ligger det inte så dumt till. Nära till stan och så. Eller vet du nåt som jag inte vet?

      Skulle bara våga... trampa mig på foten alltså! Då blir jag mordisk, dänger till med handväskan och slungar iväg löständerna. Siktar mitt i nyllet, gör jag. ;)

      Radera
  15. SÅ läckra tyger, de hade jag gärna sytt något av!

    SvaraRadera
  16. Åh, så härligt färgstarkt och vackert. Såna här tyger kan man inte bli annat än glad av. Småskrattar även när jag läser alla kommentarer. Härlig jargong! :)

    SvaraRadera
  17. Snyggt mönster och snygga färger, jag skulle gärna ha en sådan sjal!

    SvaraRadera
  18. Annorlunda ränder i din triss, men riktigt fina =) Kul triss =)

    SvaraRadera
  19. Randigt - och ljuvligt färgrikt!
    Gillar mycket! Härlig triss!!!

    SvaraRadera
  20. Svar
    1. Tack så mycket, Della! :) Det tog ett tag innan jag "hörde"... gammal och gaggig, du vet. ;) Återkommer, njut så länge du kan! =)

      Radera