30 juni 2013

Fototriss - M som i Mulheres


När jag valde bild till gårdagens kvinnliga tema på Ordlös lördag fastnade jag först för den här bilden och min tanke var att det finns många sorters kvinnor... men jag valde till slut en maya-kvinna från Mérida. Kvinnan ovan, hon i uniform alltså (tror att hon är polis, vet iofs inte hur uniformerna ser ut), håller ordning på en parad eller vad man ska kalla det. De promenerade runt en kyrka med orkester och helgonbild på axlarna. Procession heter det.

***   ***   ***
Det där skulle ha blivit mitt inlägg (som hette Mulheres, kvinnor på portugisiska) men till min glädje upptäckte jag att dagens Fototriss-tema heter M som i...! Klart man lägger till två foton och får en triss i kvinnobilder, vanliga vardagsbilder från portugisiska Porto. Kvinnan nedan orkade inte går ner för att titta på processionen utan följde händelserna från sin balkong. Klockan var inte så mycket än, kanske hade det blivit sent kvällen innan.


Jag avslutar med en kvinna som har något helt annat i sikte, kanske försenad till middagen med fästmannen som bedyrat att det var sista gången han väntade. Inte konstigt att hon inte lägger märke till tavelförsäljaren utan traskar på med bestämda steg.

Skyltsöndag - Love exists.


Texten är från Henri Cartier-Bressons utställning på Fotografiska i Stockholm våren 2013, skylten har jag gjort själv. Nedan en affisch som avbildar fotografens namne, konstnären Matisse, när han målar en duva.

28 juni 2013

Veckans fönster - taggigt

Veckans fönster
Det krävs taggiga föremål för att åstadkomma det som marknadsförs i mina fönster
och resultatet kan i vissa fall bli rätt taggigt också, iaf när det gäller piercing.
Om du tycker att bildvinkeln är konstig så satt jag på en open-top-turistbuss
som swischade förbi... Hann inte ens överväga att tagga mig.
Och nej, alla fönster är inte genomskinliga.

23 juni 2013

Skyltsöndag - service

På riktiga långflyg kan man bli så trött att man ser dubbelt...


Då kan det vara lockande med specialservice som denna.


Bilden är tagen strax före midnatt på flygplatsen i São Paulo.
Nej, det finns inga svenska skyltar i Brasilien. Den första är från ett annat tillfälle på Arlanda.

21 juni 2013

Veckans fönster - ombyggt


Inget lätt tema den här veckan... heller... men jag protesterar inte. Fröken Sassa på Veckans fönster däremot... hon kanske protesterar mot att ombyggnaden inte är klar ännu. Men hallå! Det är faktiskt Mexiko vi pratar om här. Och visst ser du också att det finns ett fönster nånstans där bakom. Mer kan man inte begära! Trevlig helg!

18 juni 2013

TisdagsTema - orörlig

När jag sitter där på gräsmattan och betraktar honom står tiden stilla.
Än mindre väntar jag mig att han ska blinka...

16 juni 2013

Skyltsöndag - lutning

 
Det råder inget tvivel om vems gata vi går på... här bor Aixa... men jag undrar om skyltmakaren har inspirerats av sin omgivning och med flit satt upp skylten på sned. Cuesta betyder nämligen lutning eller backe på spanska. Det är gott om mer eller mindre branta kullerstensgator i Granada så det kan visst hända av misstag också.

10 juni 2013

Veckans fönster - valfritt

Bakom dessa fönster förändrades landets historia. Fasaden är grå och trist, på taket vajar en blåvitröd flagga som jag har avsiktligt lämnat utanför bild för att inte ge för lätta ledtrådar. Var är vi? Det rätta svaret hittar du här.

9 juni 2013

Skyltsöndag - A, B eller C

Månadsskiftet maj/juni är högsäsong för tipspromenader.

2 juni 2013

Skyltsöndag - octagram

Lite tajt om tid och därför drar jag till med en nödlösning: ingen riktig skylt (men väl en skylt i Pumitas värld, den åttauddiga stjärnan som jag hittade på en vägg i Granada) men å andra sidan är det inte söndag heller. Du läser nämligen just nu ett schemalagt inlägg (vad gör man inte för sina skyltarkompisar!) medan jag pysslar med ngt helt annat. Kommentarer publiceras asap och du kan räkna med ett bloggbesök vilken dag som helst. Lev väl!

Fototriss - inramad




Fototriss från en marknad i Amsterdam